Magazin Svet

„Dj Diesel“ legenda je NBA lige, a pre pandemije pravio je lude žurke na najvećim muzičkim festivalima (VIDEO)

Legendarni centar i definitivno jedan od najkorisnih igrača u istoriji NBA-a Šekil O’Nil vlasnik je četiri prstena najjače košarkaške lige na svetu, a uz to ima jedno olimpijsko i zlato sa svetskog prvenstva. Dakle sve što se moglo osvojiti u košarci, osvojio je kao jedan od nosilaca svojih ekipa. Pored trofeja, svojim igrama zaradio je milione dolara sa kojima može da uživa u zasluženoj penziji.

Međutim, njegov karakter je sasvim suprotan. Godinama nakon igračke karijere, njegov duh traži nove izazove. On je stručni konsultant zajedno sa Čarlsom Barklijem u veoma popularnoj emisiji „Inside the NBA“, a otisnuo se i u vode koje nemaju apsolutno nikakve veze sa košarkom.

Istina je zapravo da je sve počelo mnogo ranije, na početku njegove karijere kada je počeo da komponuje i stvara rep muziku. Izdao je neverovatnih četiri albuma do 1998. godine. Još osamdesetih je krenuo da „pušta“ muziku, a nakon profesionalne karijere počeo je da nastupa ozbiljnije i širom planete.

Šekil je postao muzički di džej, a prostori na kojima nastupa prepuni su znatiželjne publike, naročito klinaca.

Nastupao je 2019. godine na čuvenom „Tomorrowland-u“ u Belgiji, kao i iste godine na festivalu „Lollapalooza“ u Čikagu. Prokleti koronavirus zaustavio je sve nas u življenju života, pauza je predugačka, a ovakvi festivali i mase okupljenih ljudi postali su poput sna.

Njegov dab step zvuk je uvek „odvrnut“ na najjače, a robotika koja je prisutna ljubiteljima tvrdog zvuka prosto razara uši. Ali čini se da novim generacijama to nikako ne smeta, a Šekil u svojim zrelim godinama i dalje uživa u dečijim radostima. Jedan srećan penzioner reklo bi se.

Francuski glumac Žerar Depardje prešao u pravoslavlje (FOTO)

 

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
74 Shares
Share via
Copy link