Magazin Srbija

Protesti u Nišu: Traži se maksimalna kazna za „maminog sina“ koji je vozio audi smrti (VIDEO)

Na Bulevaru Medijana na mestu nesreće gde je 4. januara Nemanja Stamenković (19) svojim „audijem“ pokosio dvanaestogodišnjeg dečaka Andreja Prekljušaja i Dejana Ilića (48), okupilo se oko 1.000 građana u znak protesta.

Nišlije su ogorčene na institucije, jer smatraju da ništa ne čine da zaštite građane. Oni su zatražili maksimalnu kaznu za vozača „audija“ koji je, prema nezvaničnim informacijama vozio 180 kilometara na čas, kada se automobilom popeo na trotoar i udario prvo mališana, koji je na mesto preminuo, a zatim i Ilića koji je od zadobijenih povreda preminuo u niškom Kliničkom centru.

– Tu se stalno divlja, a niko do sada ništa nije preduzeo. Svi smo ogorčeni zbog onoga što se desilo. Želimo da živimo u bezbednom gradu, a ne da nas maltretiraju bahat vozači – čulo se među okupljenim Nišlijama.

Oni su palili sveće na mestu gde je stradao dečak, koji je bio pešak, kao i Ilić, poverenik sindikata „Sloga“ za jug Srbije.

Nakon mirnog protesta u kojem su na kratko blokirali deo Bulevara, okupljeni su se uputili ka zgradi niškog SUP-a.

Ovaj tragičan slučaj probudio je građane Niša i ujedinio ih u nameri da zaustave bahate vozače i skrenu pažnju nadležnih da rade svoj posao. Posebno su revoltirani, kako tvrde, pokušajima da se zataška krivica vozača.
Nišlijama je sumnjivo što je ministar policije Aleksandar Vulin dolazio dan posle nesreće, a da to u prvom trenutku niko nije znao, kao i činjenicom da se krilo ime vozača.

Ipak, kako je objavila Jelena Milošević, član Glavnog odbora Stranke slobode i pravde iz Niša, ubrzo su svi saznali ko je vozač, a ogromni revolt Nišlija naterao je i nadležne da reaguju, navode na portalu Direktno.

Vozilo koje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi vlasništvo majke Nemanje Stamenkovića i da se vodi na firmu koju oni imaju u Beogradu, a koja je otvorena 2012. godine.

Spekuliše se da su bliski SNS vlasti i čak imaju monopol za prevoz jednog privatnog lanca trgovine koji posluje na teritoriji Republike Srbije.

Nakon ogromnog pritiska javnosti, obelodanjeno je da je vozaču „audija“ određena mera policisjkog zadržavanja do 48 sati i da će u zakonskom roku biti sproveden kod nadležnog tužioca. Njemu preti zatvorska kazna maksimalno od 8 godina.

Vozač audija neće odgovarati za ubistvo, a Nišlije ponovo protestuju

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

komentara

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

5.6K Shares
5.6K Shares
Share via
Copy link