Koronavirus Magazin

Video koji je rasplakao ceo svet – Susret majke i deteta posle mesec dana izolacije

Čovek je društveno biće, a pandemija koronavirusa nas je gotovo potpuno odvojila jedne od drugih. Zbog samoizalocaije, razdvajane su brojne porodice, a to se naročito teško podnosi.

Zbog toga je posebno dragocen trenutak kada je pre nekoliko dana dečak u Kini konačno ugledao svoju majku, nakon 29 dana razdvojenosti.

Reč je o zdravstvenoj radnici koja je 15 dana provela na odeljenju za zaražene koronavirusom u jednoj bolnici, boreći se da spasi svoje pacijente, a potom je još dve nedelje i sama bila u karantinu.

Ona se 14. marta vratila kući, u grad Shijiazhuang u pokrajini Hebei, piše UNILAD.

Čim je kročila iz autobusa, dete joj je poletelo u zagrljaj plačući. Dirljivi trenutak ponovnog susreta majke i sina možete pogledati u videu.

U Kini je od decembra zabeleženo preko 80.000 slučajeva obolelih od virusa Covid-19. Ipak, poslednji podaci pokazuju da ima uspeha u načinu na koji tamošnje vlasti i nadležni zdravstveni organi suzbijaju širenje zaraze. Dr. Gauden Galea, predstavnik SZO-a u Kini, poručuje da i druge zemlje mogu puno toga naučiti iz kineskog primera.

– Prirodan tok epidemije ne mora dostići razmere koji će prouzrokovati preopterećenje zdravstva. Lekcija je, u ovom slučaju, obuzdavanje zaraze, a to je ono što bi i druge zemlje trebale usvojiti i primeniti. – kaže dr. Galea.

Izvor: Index.rs

Dirljivo: Pevači i glumci SNP-a pred domovima novosadskih penzionera

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

46 Shares
Share via
Copy link