Koronavirus Magazin

Dirljivo: Pevači i glumci SNP-a pred domovima novosadskih penzionera

Ovo je možda i najlepši gest učenjen u doba korone na svetu! I dogodio se u Novom Sadu, na ponos svih nas.

Srpsko narodno pozorište, koje je trenutno ne izvodi predstave zbog vanrednog stanja i mera zabrane okupljanja, danas je ipak obeležilo Svetski dan pozorišta – 27. mart.

Oni su rešili da posete one koji su već pune dve nedelje u potpunoj izolaciji i ne izlaze iz svojih domova – penzionere.

Otišli su do prodavnice, kupili malo voća i povrća, te ih iznenadili posetom pred vratima.

Dok je operska pevačica SNP-a pevala stihove pesme „Ovo je Srbija“, naši stariji sugrađani su uživali u jedinstvenoj prilici predstave samo za njih. Bilo je i suza. I kod baka, ali i kod umetnika.

– Ja bih vas sad poljubio, ali ne smem. – rekao je jedan deka ganut ovim gestom.

– Sto pedeset devet godina nas nije spremilo na ovo. Pozorište i naš dan, a bez vas, bez publike. Mi vam se na sceni potpuno dajemo. Smejemo se, plačemo, ogolimo vam dušu, pevamo i sviramo svako veče kao da je prvi poslednji put. Ali danas, danas je vaš dan draga publiko. Ostanite kod kuće, pozorište nas čeka i posle ovoga. – napisao je kreativni tim SNP na svom FB statusu.

Pogledajte u videu kako je sve ovo izgledalo:

Zbog gesta ovog momka verujemo da čast i dobrota još uvek stanuju u Srbiji (FOTO)

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.2K Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap