Novi Sad

Direktor Spensa: Preuzimam ličnu i moralnu odgovornost

Direktor Spensa Milan Jarić, koji je podneo ostavku na ovu poziciju, sada se oglasio saopštenje u kojem navodi da preuzima odgovornost za probleme s vodom na bazenima.

“Preuzimam ličnu i moralnu odgovornost za nastajanje problema s poremećajem kvaliteta vode u zatvorenim bazenima Spensa. Takođe, uprkos činjenici da nastali tehnički kvar koji je uzrokovan dotrajalošću opreme niko nije mogao predvideti, preuzimam profesionalnu odgovornost, jer, iako je Grad Novi Sad sa svoje strane učinio sve da se Spens finansijski oporavi i obezbedi njegovo nesmetano funkcionisanje kako bi nastavio da vrši svoju funkciju važnog servisa građana Novog Sada, uz sve naše napore nisu mogli da se obezbede svi neophodni uslovi na najvišem tehničkom nivou. Kvarovi na sistemu su mogući i nepredvidivi, ali kao odgovoran čovek smatram da su izgovori i opravdanja u ovako ozbiljnoj situaciji izlišni i da je ostavka najmanje što dugujem građanima Novog Sada i onima koji su me imenovali na ovu odgovornu funkciju”, naveo je Jarić, prenosi 021.

Dodaje se da u međuvremenu tehničke službe Spensa danonoćno rade da sistem počne nesmetano da funkcioniše, da se uspostavi redovan režim održavanja bazena, kako bi svi Novosađani mogli bezbedno da ga koriste.

Inače, ovo je prvi put da se Milan Jarić oglasio od kako je ceo problem i nastao, u međuvremenu se nije javljao na telefon niti davao izjave.

Podsetimo, povodom situacije na bazenima na Spensu i Slanoj bari, na jučerašnjoj vanrednoj konferenciji član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin naveo je da je Jarić podneo ostavku.

On je naveo da je mali bazen na Spensu funkcionalan, a da će uskoro raditi i ostala dva. Takođe je rekao da je Grad omogućio odvijanje treninga plivačkih i vaterpolo klubova, u privatnim bazenima u Novom Sadu, ali i da se očekuje da zaposleni u čijoj je nadležnosti briga o zatvorenim bazenima snose posledice neodgovornog ponašanja.

Olimpijski i dečji bazen na Spensu su zatvoreni od petka, a gradske vlasti su juče naložile da bude zatvoren i olimpijski bazen u Sportskom centru “Slana bara”.

Voda na bazenima Spensa otrovna, uprava laže da su zatvoreni zbog kvara

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link