spens
Novi Sad

Direktor Spensa podneo ostavku zbog zagađenja vode

Zbog problema sa zagađenom vodom na bazenima na Spensu i Slanoj bari direktor Spensa Milan Jarić podneo je ostavku. To je na vanrednoj konferenciji saopštio član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

On je istakao da je Grad identifikovao problem i da su, po najhitnijem postupku, preduzete neophodne mere kako bi zatvoreni bazeni u navedenim sportskim centrima ponovo bili funkcionalni, piše 021.

„Zdravlje Novosađana nam je na prvom mestu. Učinili smo sve kako bi bazen kako na Spensu, tako i na Slanoj bari ponovo bili u ispravnom stanju i kako ničije zdravlje ne bi bilo dovedeno u opasnost. Zbog toga smo kontaktirali odgovarajuće nadležne institucije i stručnjake koji se već bave rešavanjem ovog problema i za sada možemo da kažemo da je mali bazen na Spensu funkcionalan, a da će uskoro raditi i ostala dva“, rekao je Cvjetićanin.

On je dodao da je Grad, vodeći računa o prioritetima, omogućio odvijanje trenažnih procesa plivačkih i vaterpolo klubova, u privatnim bazenima u Novom Sadu, kao i da se očekuje da zaposleni u čijoj je nadležnosti briga o zatvorenim bazenima snose posledice neodgovornog ponašanja.

Prema rečima generalnog direktora vaterpolo kluba „Vojvodina“ Marka Ćuka plivači i vaterpolisti koji treniraju na bazenima na Spensu i Slanoj bari dobili su obećanje od Grada da će se preuzeti sve mere kako bi se novonastali problemi otklonili u što kraćem roku.

Prethodno je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao da očekuje da direktor Spensa Milan Jarić podnese ostavku zbog havarije i zagađene vode.

Olimpijski i dečji bazen na Spensu su zatvoreni od petka, a gradske vlasti su naložile da bude zatvoren i olimpijski bazen u Sportskom centru „Slana bara“.

Voda na bazenima Spensa otrovna, uprava laže da su zatvoreni zbog kvara

covid 19 kontakt desk

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

43 Shares
Share via
Copy link