Novi Sad

Direktor Spensa podneo ostavku zbog zagađenja vode

spens

Zbog problema sa zagađenom vodom na bazenima na Spensu i Slanoj bari direktor Spensa Milan Jarić podneo je ostavku. To je na vanrednoj konferenciji saopštio član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

On je istakao da je Grad identifikovao problem i da su, po najhitnijem postupku, preduzete neophodne mere kako bi zatvoreni bazeni u navedenim sportskim centrima ponovo bili funkcionalni, piše 021.

“Zdravlje Novosađana nam je na prvom mestu. Učinili smo sve kako bi bazen kako na Spensu, tako i na Slanoj bari ponovo bili u ispravnom stanju i kako ničije zdravlje ne bi bilo dovedeno u opasnost. Zbog toga smo kontaktirali odgovarajuće nadležne institucije i stručnjake koji se već bave rešavanjem ovog problema i za sada možemo da kažemo da je mali bazen na Spensu funkcionalan, a da će uskoro raditi i ostala dva”, rekao je Cvjetićanin.

On je dodao da je Grad, vodeći računa o prioritetima, omogućio odvijanje trenažnih procesa plivačkih i vaterpolo klubova, u privatnim bazenima u Novom Sadu, kao i da se očekuje da zaposleni u čijoj je nadležnosti briga o zatvorenim bazenima snose posledice neodgovornog ponašanja.

Prema rečima generalnog direktora vaterpolo kluba “Vojvodina” Marka Ćuka plivači i vaterpolisti koji treniraju na bazenima na Spensu i Slanoj bari dobili su obećanje od Grada da će se preuzeti sve mere kako bi se novonastali problemi otklonili u što kraćem roku.

Prethodno je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao da očekuje da direktor Spensa Milan Jarić podnese ostavku zbog havarije i zagađene vode.

Olimpijski i dečji bazen na Spensu su zatvoreni od petka, a gradske vlasti su naložile da bude zatvoren i olimpijski bazen u Sportskom centru “Slana bara”.

Voda na bazenima Spensa otrovna, uprava laže da su zatvoreni zbog kvara

43 Shares
Share via
Copy link