Novi Sad

Voda na bazenima Spensa otrovna, uprava laže da su zatvoreni zbog kvara

Uprava novosadskog Spensa izdala je u petak, 21. februara, saopštenje da zbog kvara na elektromreži zatvoreni bazeni neće raditi.

Pravi razlog obustave rada bazena bio je nalog sanitarne inspekcije od utorka, 18. februara, u kojem se navodi da je voda na bazenima Spensa zagađena, saznaje 021.rs.

Kako se vidi iz rešenja pokrajinske inspekcije, u koje je 021 imao uvid, laboratorijskim analizama je utvrđeno da voda nije ispravna za kupanje jer je prisutna povećana koncentracija trihalometana.

Ovde se radi o grupi vrlo štetnih hemijskih jedinjenja koji su nusproizvod sredstava za dezinfekciju, najverovatnije hlora.

zagadjenje bazena

Uprava Spensa nije do objave ovog teksta odgovorila na pitanja 021.rs u vezi sa saznanjima da je bazen zatvoren, između ostalog, zbog postojanja otrova u vodi.

Prvo saopštenje u vezi sa zatvaranjem bazena medijima je stiglo u petak, 21. februara, a potom i uveče istog dana, sa informacijom da bazeni neće raditi ni tokom vikenda. Preduzeće je i juče saopštilo da bazeni ne rade do daljnjeg.

Rešenje pokrajinske inspekcije doneto je 18. februara, a dostavljeno je preduzeću 20. februara, što se vidi na dokumentu.

Priča kupača koji se nije domogao mora, već samo dva gradska bazena

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

129 Shares
129 Shares
Share via
Copy link