Novi Sad

Voda na bazenima Spensa otrovna, uprava laže da su zatvoreni zbog kvara

Uprava novosadskog Spensa izdala je u petak, 21. februara, saopštenje da zbog kvara na elektromreži zatvoreni bazeni neće raditi.

Pravi razlog obustave rada bazena bio je nalog sanitarne inspekcije od utorka, 18. februara, u kojem se navodi da je voda na bazenima Spensa zagađena, saznaje 021.rs.

Kako se vidi iz rešenja pokrajinske inspekcije, u koje je 021 imao uvid, laboratorijskim analizama je utvrđeno da voda nije ispravna za kupanje jer je prisutna povećana koncentracija trihalometana.

Ovde se radi o grupi vrlo štetnih hemijskih jedinjenja koji su nusproizvod sredstava za dezinfekciju, najverovatnije hlora.

zagadjenje bazena

Uprava Spensa nije do objave ovog teksta odgovorila na pitanja 021.rs u vezi sa saznanjima da je bazen zatvoren, između ostalog, zbog postojanja otrova u vodi.

Prvo saopštenje u vezi sa zatvaranjem bazena medijima je stiglo u petak, 21. februara, a potom i uveče istog dana, sa informacijom da bazeni neće raditi ni tokom vikenda. Preduzeće je i juče saopštilo da bazeni ne rade do daljnjeg.

Rešenje pokrajinske inspekcije doneto je 18. februara, a dostavljeno je preduzeću 20. februara, što se vidi na dokumentu.

Priča kupača koji se nije domogao mora, već samo dva gradska bazena

129 Shares
129 Shares
Share via
Copy link