Uncategorized

Zbog opasnosti od zagađenja zatvoreni i bazeni na Slanoj bari

Nakon hitne odluke sanitarne inspekcije o zatvaranju bazena na Spensu zbog trovanja vode, zatvoreni su i bazeni na Slanoj bari, usled rizika od zagađenja.

Grad Novi Sad zahteva da se zatvori bazen u Sportskom centru “Slana bara”, s obzirom na to da je utvrđeno da voda u bazenima Spensa nije zadovoljavajućeg kvaliteta, zaključeno je na sastanku koji je jutros hitno sazvao gradonačelnik Novog Sada.

Kako navode u Gradu, odluka o zatvaranju bazena na Slanoj bari mora da ostane na snazi sve dok se tačno ne utvrdi kakav je kvalitet vode u tom bazenu, navedeno je na sastanku.

Takođe, pozvani su svi nadležni organi i inspekcijske službe da dostave izveštaje i, po potrebi, urade i dodatna ispitivanja kvaliteta vode u bazenima.

“Sve što preti da dovede u pitanje zdravlje svih građana Novog Sada, a posebno naših najmlađih sugrađana, zahteva hitnu i odgovornu reakciju i zato očekujemo od nadležnih organa da se utvrdi činjenično stanje, hitno preduzmu sve mere za otklanjanje eventualnih propusta, kao i da se utvrdi kako je do ove situacije došlo kako bismo preduzeli mere da se više ne ponovi”, istaknuto je na sastanku, a prenosi portal 021.

Podsetimo, Spens je sakrio informaciju o zagađenju vode u bazenima trihalometanom, vrlo opasnim hemijskim jedinjenjem. Preduzeće je kao jedini razlog za zatvaranje bazena u javnosti naveo havariju na elektromreži, ali je izostalo da spomene prisustvo opasne materije u vodi.

Voda na bazenima Spensa otrovna, uprava laže da su zatvoreni zbog kvara

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
89 Shares
Share via
Copy link