Vesti Novi Sad

Zbog opasnosti od zagađenja zatvoreni i bazeni na Slanoj bari

bazen slana bara
Bazen "Slana bara", foto: https://bazenslanabara.weebly.com/

Nakon hitne odluke sanitarne inspekcije o zatvaranju bazena na Spensu zbog trovanja vode, zatvoreni su i bazeni na Slanoj bari, usled rizika od zagađenja.

Grad Novi Sad zahteva da se zatvori bazen u Sportskom centru “Slana bara”, s obzirom na to da je utvrđeno da voda u bazenima Spensa nije zadovoljavajućeg kvaliteta, zaključeno je na sastanku koji je jutros hitno sazvao gradonačelnik Novog Sada.

Kako navode u Gradu, odluka o zatvaranju bazena na Slanoj bari mora da ostane na snazi sve dok se tačno ne utvrdi kakav je kvalitet vode u tom bazenu, navedeno je na sastanku.

Takođe, pozvani su svi nadležni organi i inspekcijske službe da dostave izveštaje i, po potrebi, urade i dodatna ispitivanja kvaliteta vode u bazenima.

“Sve što preti da dovede u pitanje zdravlje svih građana Novog Sada, a posebno naših najmlađih sugrađana, zahteva hitnu i odgovornu reakciju i zato očekujemo od nadležnih organa da se utvrdi činjenično stanje, hitno preduzmu sve mere za otklanjanje eventualnih propusta, kao i da se utvrdi kako je do ove situacije došlo kako bismo preduzeli mere da se više ne ponovi”, istaknuto je na sastanku, a prenosi portal 021.

Podsetimo, Spens je sakrio informaciju o zagađenju vode u bazenima trihalometanom, vrlo opasnim hemijskim jedinjenjem. Preduzeće je kao jedini razlog za zatvaranje bazena u javnosti naveo havariju na elektromreži, ali je izostalo da spomene prisustvo opasne materije u vodi.

Voda na bazenima Spensa otrovna, uprava laže da su zatvoreni zbog kvara

Share via
Copy link