Balkan Magazin

Dino Rađa se emotivno oprostio od Dude Ivkovića: Otišao je poseban čovek…

duda-radja-divac
Printscreen Facebook

Legendarni splitki košarkaš Dino Rađa oprostio se, na njemu svojstven način, oprostio se od velikog trenera Dude Ivkovića. Tokom četiri godine u reprezenaciji SFRJ, pod Dudinim vodstvom, Rađa je osvojio sve što se moglo osvojiti, osim olimpijskog zlata.

Na Olimpijskim igrama u Seulu 1988, jugoslovenska reprezentacija osvojila je srebro.

Dino Rađa je bio deo nacionalnih timova koje je vodio Duda, a sada je istakao da je srpski stručnjak tu vrhunski radio posao.

“Palim mobilni u Americi i vidim 300 poziva i poruka. Znao sam odmah da je neko s*anje. Tužna vest. Ode Duda Ivković. Jedan od onih posebnih trenera koji su obeležili moju karijeru. Vrhunski mag čvrste ruke i velikog znanja. Međusobno smo se poštovali iako smo četiri godine bili klupski rivali. Bilo je tu i provokacija na terenu, ali respekt van terena. Počivaj u miru, Dudo”, napisao je Rađa na Fejsbuku.

U ekipi punoj zvezda u kojoj su pored Rađe bili Dražen Petrović, Toni Kukoč i Vlade Divac nije bilo kako raditi. Ipak, Duda je to znao.

“Koliko god neko mislio da je lako bilo: ‘Daj loptu u ruke Draženu, Toniju,Vladi ili Dinu i sve je rešeno toliko sve to treba uhodati. Te četiri godine kombinacija klupskih trenera i njega je sve nas izbacila u orbitu. Pripreme su trajale od tri do pet meseci. Da, da. Olimpijada Seul ’88 prvi dan priprema je bio dan nakon finala plejofa 8. maja a povratak s iste 3. oktobra. Trening sutradan u 10”, prisetio se on.

A ono što je krasilo njegove ekipe svakako je bila disciplina, ali i to da nije bilo zvezda. Svi su bili jednaki!

“Pa danas kažu da su umorni i ne mogu da igraju. Svakako kod Dude je bila disciplina i niko nije bio zvezda. Svaki pokušaj bi odmah u korenu bio zaustavljen. Isto je vikao na Dražena i na zadnjeg u nizu”, završio je Rađa.

Dino Rađa stao u Novakovu odbranu: Nije baza s*at po Anti i Mati, zato udri po Đokoviću!

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
88 Shares
Share via
Copy link