Srbija Vesti

Duda Ivković i Vučić zajedno nagrađeni na proslavi 100 godina Radničkog

Nagrada i plaketa za životno delo uručena je košarkaškom treneru Dušanu Ivkoviću u prostorijama Sportskog centra Radnički, povodom 100 godina od osnivanja ovog sportskog društva, a pored njega odlikovanje Radničkog dobio je i predsednik Aleksandar Vučić.

Duda je uz brata Pivu Ivkovića legenda kluba sa Crvenog krsta, a njemu su nagradu uručili najmlađi članovi ovog kluba. Ivković je ostao veran svom matičnom klubu do današnjih dana više puta ga spašavajući zatvaranja i pre ovog velikog jubileja.

Iako jedan od najglasnijih boraca protiv kandidovanja Aleksandra Vučića za predsednika, kada je podržao Sašu Jankovića u njegovoj kandidaturi za ovu funkiju, Ivković je danas izrazio zahvalnost aktuelnom predsedniku Srbije za pomoć „krstašima“.

– Da bi Radnički funkcionisao 100 godina, da bismo ponudili omladini sa Zvezdare i Crvenog krsta, celog Beograda i Srbije jedan ovako velelepan objekat, ne bismo u tome uspeli da nije bilo našeg predsednika Aleksandra Vučića – izjavio je Ivković na današnjoj svečanosti, a prenosi Danas.

Predsednik Srbije se zahvalio na priznanju, rekavši da su Partizan i Crvena Zvezda popularniji klubovi, ali da je Radnički svima drag. On je dodao da će „romantičari“ dobiti novu halu za dve i po godine.

–  Mi završavamo taj posao i ja verujem da u septembru ili oktobru možemo da položimo kamen temeljac, a u roku od 18 ili 24 meseca biće završena ova velelepna hala – obećao je predsednik.

On je zahvalio svim čuvenim sportistima koje je Radnički podigao i koji su proslavili klub, a rekao je da će država uložiti i više novčanih sredstava nego što je Ivković tražio kada su razgovarali o pomoći klubu.

– Kada smo počeli Dušan je bio skromniji, on je želeo da Radnički što manje košta državu, pa smo krenuli sa idejama, dva, tri, četiri miliona, oni su bili zadovoljni i na kraju smo došli do 15 miliona, a računam da će to biti i malo više. Ali nije problem, imamo novac, završićemo ovo u kratkom roku. Mnogo hvala na svemu što ste uradili za Srbiju – podvukao je Vučić.

Nakon prijema, Predsednik se slikama i nagradom pohvalio na svom Instagram profilu.

Deluje da su „ratne sekire“ između legendarnog trenera i Vučića sada i definitivno zakopane. Duda Ivković je danas, čini se, mnogo zadovoljniji stanjem društva i države nego dok je Vučić bio „samo“ premijer i predsednički kandidat.

Dan kada su kompletni idioti rušili Savamalu: 4 godine bez istine

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
158 Shares
158 Shares
Share via
Copy link