Magazin

Policajac koji je 2012. hapsio Dijanu Hrkalović: Diksi izlazi poput Koluvije čim prođu izbori

savic vs hrkalovic
Foto: Fb / Printscreen

Višestruko nagrađivani policajac Vladimir Savić uhapsio je 2012. godine Dijanu Hrkalović zato što je u grupi sa huliganima u korist Srpske napredne stranke prebila opozicione aktiviste u Beogradu. Nakon toga započeo je njegov progon u MUP-u, izbegavanje od strane kolega sve do konačnog napuštanja službe.

On je jedan od retkih ljudi koji su godinama otvarali oči javnosti o kriminalizaciji srpske policije, a pre svega je izneo svoje lično iskustvo sa Dijanom Hrkalović i drugim kadrovima tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Savić nije odustajao, te i sada aktivno upire prstom na najodgovornije osobe u državi koji su svi do jednog stali iza uništavanja života policijskih službenika koji su radili za narod, a ne za partiju.

– Čitam ove ‘ekskluzivne’ natpise svih medija o Dijani Hrkalović i u svakom tekstu pronalazim svoje reči o njoj još dok sam bio u službi šta sam govorio, šta sam pisao sve do ovih dana. Tada me niko nije ‘čuo’, niko nije smeo da pisne o njoj, ćutali su nabijali glavu u pesak, klanjali joj se, predvali raport, nagrađivali je, smeškali se, govorili naša Dixy, naša lepota, pametna hrabra otresita jaka, rođena za ovaj posao. A ja ? Pa ja sam bio jedina budala, koja je javno pisala i govorila o njoj kao jednom ološu ( nikada je kao ženu nisam uvredio, ali kao ljudskog Stvora-Tvora jesam) – započeo je još jednu svoju Fejsbuk objavu Vladimir Savić jasno kritikujući medije u Srbiji koji nisu imali sluha za stravične ispovesti proganjanih policajaca.

On podseća da je „naravno proglašavan za lažova, neradnika, za nekog ko je protiv rukovodstva MUP-a, za nekog ko nije dostojan policijskog posla“ dok su drugi ćutali i čuvali svoja radna mesta ignorišući profesionalnu etičnost.

– A pet godina za redom proglašavan sam za jednog od najboljih policajaca grada Beograda i za to nagrađivan. I šta sada? Sada svi miševi koji su ćutali i šlihtali joj se sada se utrkuju ko će više da je opljuje i natovari. Smešno. Od Heroine do kriminalke pa kako to drugovi? Kako vaša Dixy koja vas je nagrađivala, unapređivala, pohvaljivala, kojoj ste sa poda lizali cipele, kako drugovi ona?! – piše Savić i najavljuje da će Hrkalović ubrzo na slobodu.

– Uzgred Dixy prljave značke da vam javi ova budala, ne brinite brzo će vam Dixy napolje poput Koluvije. Ima da odleži od 20 dana do 3 meseca ide na slobodu, samo ovo oko izbora da prođe, jer da se ne lažemo za sve ono što je nama uradila, terete je za najlakše krivično delo trgovina uticajem – upozorava Savić naglašavajući da se ovo krivično „delo lako obara na sudu, po sistemu ona mi usmeno naredila, a ona nisam mu ja naredila“.

Ima poruku i za aktuelnog ministra policije koji preuzima sve zasluge za sadašnji rad policije.

– Pitam se gde je sad Vulin da pozove sve policajce kojima je Dixy upropastila živote, karijere, koji su prošli zatvore, progone, koji su zbog Dixy i drugara otišli. Gde si Vuline, da kažeš ovi pre mene jeli su G*VNA mnogo.. ja vam se kao profesionalcima izvinjavam u ime države Srbije, hajde ljudski da porazgovaramo, da pokušamo da vam na neki način umanjimo štetu, duševni bol, progone, zatvore, neosnovana otpuštanja, mobinge, teranje da sami date otkaze, a mrlju u karijeri niste imali..

Vuline Vuline nikada ni ti ni ta bagra nećete znati za emaptiju, ljudskost, brigu i ono gotovo za vas nebitno JAVNO IZVINJENJE SVIMA NAMA i građanima Srbije koji su zbog Dixy kadrova ostali NEZAŠTIĆENI – poručuje Savić.

Dijana Hrkalović menjala identitet, režimski mediji je „češljaju“ kao glavnoosumnjičenu za prisluškivanje

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

910 Shares
910 Shares
Share via
Copy link