Beograd

Digital 2019 – konferencija o trendovima u telekomunikacijama i medijima

Već šestu godinu zaredom Color Media Communications organizuje Digital, regionalnu konferenciju o trendovima u telekomunikacijama i medijima.

Ovogodišnji – #Digital2019 – trajaće 2 dana – 5. i 6. septembra (četvrtak i petak) i okupiće najznačajnija imena iz ovih oblasti iz celog regiona kao i brojne goste iz inostranstva.

Konferencija se održava u Hotelu Metropol u Beogradu.

Na linku možete pogledati agendu događaja:

http://digitalconference.rs/sr/

Konferenciju otvaraju Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine Republike Srbije, Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave, Kajl Skat, ambasador SAD-a u Beogradu, Subrat Batačardži, ambasador Indije u Beogradu i Mateja Norčić Štamcar, zamenica i šefa Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

Tokom dva dana u okviru panela i nekoliko studija slučaja i prezentacija, stručnjaci iz različitih oblasti govoriće o trendovima u telekomunikacijama, medijima i tehnologiji, o OOH oglašavanju u digitalnom dobu, etici i estetici novog doba, saznaćete koji trendovi nas očekuju u produkciji globalnih kanala i VOD-platformi, pričaćemo o istinama i zabludama o “Tviter zajednici”, digitalnoj ekonomiji i savremenom poslovanju, kriznom komuniciranju u javnoj upravi i mnogim drugim temama!

U toku prvog dana konferencije, a po modelu “jedan na jedan”, svi prisutni moći će da prate intervju novinarke Danice Vučenić sa novinarkom Oljom Bećković. Deo je zamišljen kao svojevrsna retrospektiva: „Utisak nedelje 1991 – 2019″.

Slava i prokletstvo “Utiska nedelje” je što nikada nije služio interesu bilo čijeg “medijskog pojavljivanja”. Logično je pretpostaviti da su se predstavnici vlasti navikli da se “pojavljuju”, ni u narednom peridu neće se odazivati na pozive medija gde postoji običaj da se od njih traži da odgovaraju i razgovaraju, rekla je ona u intervjuu pred #Digital2019.

Tradicionalno, konferenciju otvara panel telekomunikacijskih lidera regiona od kojih će neki govoriti šesti put na “Digitalu”, a verujte da imaju šta da kažu i da prenesu različite novine upravo iz vašeg domena interesovanja i profesije. To su:  Predrag Ćulibrk, CEO Telekom Srbija, Majk Mišel, CEO Telenor Srbija, Dejan Turk, CEO VIP, Adrian Ježina, CEO Telemach, Slovenia.

Godinama unazad, telekomunikacijski lideri regiona govore o stanju na regionalnoj i globalnoj sceni. Neki od učesnika bili su i te 2014. godine na prvom „Digitalu“. Čini se da su se teme o kojima se tada govorilo potpuno drugačije od izazova koji su danas aktuelni.

Osim promene vlasništva nekih od najvećih igrača na regionalnoj sceni, promenili su se i primarni izvori prihoda, tehnološka rešenja i kompletni biznis-modeli, pa i to kako zaraditi preko interneta.

Koliko su telekomunikacioni giganti postali deo showbiz scene i političkih utakmica? Gde oni vide sebe u 2020. godini – saznaćemo od učesnika našeg tradicionalnog panela.

Među učesnicima konferencije nalaze

Share via
Copy link