Novi Sad Vesti

Devojčice nestale iz Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici aktivne na Instagramu

nestala-deca-decje selo
Andrijana Mandić, Stefan Tadić i Mejra Dikulić, i Jana Špoljar Foto: Facebook/Bendzamin Spoljar

Direktor Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici, Mirko Jankelić, rekao je za portal Nova da su 13-godišnje štićenice, M.D i A. M, samovoljno napustile ovu ustanovu.

– U pitanju su najbolje drugarice, Jedna od njih se, ispostavilo se, zabavlja sa drugim štićenikom Stefanom Tadićem (19), koji je takođe napustio Dečije selo. Ono što je sigrno da deca nisu “nestala”, već su spakovale svoje stvari i otišle iste večeri. Njihov odlazak je odmah prijavljen policiji i svim drugim instancama – kaže direktor Jankelić.

On je ponovio da je ustanovu napustila i maloletna J. Š, ali da je njen slučaj odvojen od ovo troje. Prema rečima direktora, ništa nije ukazivalo da će devojčice napustiti smeštaj.

– Mi ovde uvek znamo ko je u kakvim odnosima sa ostalima, ko je u svađi, gde ima problema … u ovom slučaju nije bilo ničeg sličnog, tako da ćemo tek po povratku dece eventualno saznati šta je razlog njihove odluke da napuste Dečije selo” – kaže Jankelić.

U samom Dečjem selu i u dvorištu škole koju pohađaju devojčice novinari portala Nova zatekli su njihove vršnjake, koji veruju da će se devojčice same vratiti.

– Video sam da su aktivne na Instagramu. Mislim da nisu očekivale da će se dići ovolika “frka”. Njih dve su stalno zajedno i garant je i sad tako – kaže jedna devojčica, takođe štićenica Dečjeg sela. Kako kažu, oni su znali da se M. D. zabavlja sa Stefanom, ali da se u Dečjem selu nije blagonaklono gledalo na njihov odnos, te da je možda to razlog bekstva.

U Dečjem selu borave deca bez roditeljskog staranja iz cele Srbije. Štićenici su smešteni u pojedinačnim kućicama, podeljene na muške i ženske, koje najviše odgovaraju ambijentu porodičnog stanovanja.

Svaka kućica ima svoje vaspitače koji brinu o štićenicima, ali sam objekat nije ničim ograđen niti su deca fizički izolovana od ostalog okruženja, upravo kako ne bi imala utisak da su kažnjena ili drugačija od ostalih vršnjaka koji imaju porodice.

Sem potvrde da se traga za svo četvoro štićenika, novosadska policija se nije zvanično oglašavala o daljnjoj potrazi.

Izvor: Nova

Dečje selo stupilo u kontakt sa Janom (13), nestale još 2 devojčice i jedan dečak

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link