Magazin

Dečije selo stupilo u kontakt sa Janom (13), nestale još 2 devojčice i jedan dečak

nestala devojcica
FOTO: FACEBOOK, BENDZAMIN SPOLJAR / DRUSTVENE MREZE

Dečije selo u Sremskoj Kamenici, iz kojeg je nestala štićenica Jana Špoljar, oglasilo se i otkrilo za portal Telegraf šta se dogodilo u noći od kada tinejdžerke nema.

– Maloletna J.Š. koja je na smeštaju nekoliko meseci u Ustanovi za decu i mlade Dečije selo “Dr Milorad Pavlović” iz Sremske Kamenice je samovoljno napustila ustanovu u noći 30.05. oko 21 sat. Dežurni vaspitači su stupili u kontakt sa njom telefonom a ceo slučaj je prijavljen policiji koja intenzivno traga za njom. Sa policijom svakodnevno razmenjujemo najnovije informacije do kojih dolazimo – kaže za Telegraf.rs Mirko Jankelić, direktor Dečijeg sela.

On napominje da je Dečije selo ustanova socijalne zaštite koja na svom zbrinjavanju ima decu bez roditeljskog staranja i otvorenog je tipa bez ograde, zida i kapije i rampe, što i jeste cilj da bi se deci omogućio manje restriktivan smeštaj po kućicama koje najviše odgovaraju porodičnom ambijentu.

– Poštovane su sve procedure i stručni postupci, a ceo slučaj prati i inspekcija socijalne zaštite – poručuje na kraju Jankelić.

Nestali su i Andrijana Mandić, Mejra Dikulić i Stefan Tadić.

Sve tri devojčice imaju 13 godina i idu u sedmi razred osnovne škole.

– Jedino što se sigurno zna je da su deca zajedno. Oni su dobra deca, ne puše, ne piju, nisu nasilni. Devojčice su takođe i jako lepe. Andrijana je plavokosa i ima plave oči, Mejra je crnokosa, a Jana smeđa – priča izvor Telegrafa blizak deci.

Devojčica Jana nestala pre 3 dana iz dečjeg sela u Sremskoj Kamenici

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

156 Shares
156 Shares
Share via
Copy link