Magazin

Devojčici koja je pobegla na prijemni u Beograd, na Tviteru nude novac za školovanje

Slučaj nestanka devojčice Tamare Blažić (13) iz Niša, koja je pobegla od kuće kako bi u Beogradu polagala prijemni ispit za Matematičku gimnaziju, podigao je celu javnost u Srbiji na noge.

Potezom devojčice, koja se osmelila na ovakav korak kako bi pohađala školu koju voli, oduševljeni su mnogi korisnici društvene mreže Tviter, a neki su čak spremni i da joj ponude stipendiju za nastavak školovanja.

Jedan od njih je i profesor finansija na jednom fakultetu Raša Karapandžić, koji je na svom Tviter nalogu napisao da želi da Tamari ponudi stipendiju za dalje školovanje, prenosi Nova.rs.

– Da sam direktor matematičke gimnazije, nekoga ko je ovoliko motivisan, sada bih primio bez prijemnog – napisao je pomenuti profesor i dodao:

– Tamara i ja samo se dogovorili da ćemo da ovoj devojci da ponudimo stipendiju. Ako je neko poznaje, bio bih zahvalan da joj prenese da mi se javi ovde ili emailom – napisao je profesor.

Potez ovog profesora podržali su i drugi građani, koji žele da se priključe i, takođe, pomognu devojčici.

Podsetimo, nestanak devojčice prijavljen je u subotu ujutru, od kada joj se gubio svaki trag.

Ona je pronađena tokom noći u Beogradu, a kako su mediji navodili, devojčica je došla u glavni grad da polaže prijemni ispit za Matematičku gimnaziju, gde su je usnimile i nadzorne kamere.

Navodno, roditelji maloletnice bili su protiv toga da ona ide u Beograd.

Štancujemo lažne odlikaše, pa to postanu lažni studenti, lažni diplomci, lažni magistri i doktori

57 Shares
Share via
Copy link