Magazin Srbija

Dirljiva priča devojčice Milice i njene keruša Lara od koje će vam ‘zaigrati’ vilica

milica i lara
Foto: Facebook/PLANETA❤ZANIMLJIVOSTI

Milica svako jutro u 5 kreće u školu. Mora tako rano zato što je udaljena 15 km do škole, a pola puta provede pešačeći do prve autobuske stanice sa svojim najvernijim prijateljem, kerušom Larom, koju je našla napuštenu, a zatim je udomila.

Nakon pešačenja više od sat vremena na autobuskoj stanici se rastaju. U znak zahvalnosti, Milica uvek ponese malo hrane da počasti Laru na rastanku, koja je verno prati u stopu. Lara je prati svakim danom prvih 8 kilometara peške do prve autobuske stanice, kroz šumu, čuvajući je od vukova, kako bi Milica stigla u školu.

Posle pola sata vožnje, Milica stiže u školu. Sa prvog sedišta u prvu klupu. Milica Rackov pohađa osmi razred isturenog odeljenja OŠ “Stojan Novaković“ Blace, u selu Barbatovac. U školu dolazi iz Kuršumlijskog sela Konjuva. Pored mnogo obaveza kući i teškom životu, stiže da postigne sve u školi.

Devojčicini roditelji nemaju posao, bave se samo zemljoradnjom, a jedini prihodi su im dečiji dodaci. Milica ima braću staru dve i 10 godina, i još jednu četvorogodišnju sestru.

Uvek pomaže svojim ukućanima ne samo što skuva ručak, već i cepa drva, sadi luk, rilja i kopa.

Izvor: Facebook/PLANETA❤ZANIMLJIVOSTI

Pas čeka vlasnika ispred bolnice u Prijepolju i ne namerava da odustane

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

40 Shares
Share via
Copy link