Ljubimci Magazin

Verni pas godinama dolazio u crkvu i mirno ležao kraj oltara čekajući svoju preminulu vlasnicu

article-2263390-16FA06EA000005DC-229_634x422
Foto: Daily Mail

Poznata je fraza „veran kao pas“ i svako ko je imao ovog kućnog ljubimca tačno zna šta ona u životnoj praksi znači. Voleće vas žena, voleće vas deca, ali samo majka može dete voleti bezuslovno poput psa.

Naravno ima i drugačijih primera, nisu svi psi isti, kao ni ljudi. Međutim kada se dve sudbine prepletu, kada pas odabere svog vlasnika, onda tu vezu jedna smrt ne može prekinuti.

Upravo je slučaj iz Italije, o kom su pre desetak godina pisali svi svetski mediji, još jedan neoboriv dokaz o kakvoj se ljubavi i vernosti radi.

U jednu crkvu u mestu San Donaci, nedaleko od Brindisija, godinama je dolazio ožalošćeni pas čija je vlasnica preminula.

article-2263390-16FA06DC000005DC-402_634x422
Foto: Daily Mail

Vlasnica nemačkog ovčara po imenu Tomi bila je 57-godišnja Maria Margarita Loki, preneo je vest tih dana čuveni „The Daily Mail„.

Nakon što je Maria pronašla malog, ostavljenog psa u jednom lokalnom polju, on je postao njen najbolji prijatelj sledećih 7 godina.

Zbog činjenice da Maria nije imala bliske prijatelje, zatražila je od lokalnog sveštenika dopuštenje da ide u crkvu sa Tomijem. To su zajedno činili godinama, ali onda se iznenadna smrt Marie Margarite isprečila između ove dve nerazdvojne duše.

Nakon smrti svoje vlasnice, pas nije odustao od njihovog zajedničkog rituala, verovatno još uvek u nadi da su čuda moguća i da će ponovo ugledati svoju Mariu.

article-2263390-16FA06FC000005DC-815_634x423
Foto: Daily Mail

Čim čuje crkvena zvona za početak mise, Tomi odmah trči u crkvu. Prema rečima drugih posetioca i svedoka koji su videli svojim očima vernost ovog psa, on još uvek čeka da se Maria sa njim vrati iz crkve.

„I dalje dolazi na misu i nakon njene sahrane. Strpljivo čeka kraj oltara i samo mirno sedi. Niko se od sveštenika niti vernika nikada nije požalio na Tomijevu prisutnost“, rekao je tada sveštenik Donato Pana.

Ulični pas koji je spas od zime i petardi potražio na rafu marketa dobio pravi dom

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link