Magazin Srbija

Kragujevčanin izgradio dečije odmaralište u čast preminulog sina i sada čeka na grad

odmaralište bogan milanović
Foto: printscreen/N1

U spomen na svog sina Bogdana, uspešnog mladog programera koji je zbog teške bolesti preminuo 2019. godine, Kragujevčanin Slavoljub Milanović uložio je sav svoj novac u izgradnju dečijeg odmarališta nedaleko od Kragujevca.

Za nepunih godinu dana, on je završio objekat od preko 1.800 kvadrata i predao ga gradu, sa željom da se što pre privrede nameni i da na njemu piše ime “Bogdan Milanović”.

Kada je pre pet godina izgubio svog sina jedinca, Slavoljub je imao samo jednu želju – da izgradi zadužbinu koja će nositi njegovo ime. Na Bešnjaji, gde je nekada postojalo dečije odmaralište.

– Ja sam u ovaj objekat uložio sve. I svoj život i detetov život, prošlost i budućnost. Novac i srce. Sve. Ništa više nemam. Samo imam ovo i viziju da ovo ime živi kroz objekat. Samo da piše ovde dečije odmaralište “Bogdan Milanović”, da deca jurcaju po šumi i moja misija je završena – kaže donator Slavoljub Milanović.

Nailazio je u svojoj misiji na brojne administrativne probleme, ali je ipak dobio podršku gradonačelnika. I sada je sve u rukama grada, koji prema ugovoru, odmaralište treba da privrede nameni.

– Rokova tačno nema, ali imamo rokove sada za pripremu tenderske dokumentacije i tako dalje, nakon toga, kada izaberemo izvođača, mi ćemo nastaviti radove dok ne sprovedemo ceo projekat do kraja – smatra gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Zamenik gradonačelnika Dejan Ružić navodi:

„Nije realno da ovaj objekat završimo pre 2025. godine. Da li će to biti mart ili jun zavisi od vremenskih uslova ali i zbog samog postupka javne nabavke.“

Do sada je u novi objekat, samo donator uložio oko 500 hiljada evra. Nada se samo da novac, koji je jednim delom i njegov sin zaradio kao uspešan programer u Americi, neće biti uzaludno potrošen.

– Meni je važnija ljudska reč gradonačelnika Dašiča i zamenika Ružića. Ljudska i očinska data reč da će ovo biti završeno i da se neće stati sa radovima – kaže Milanović.

Kako kaže, u to ne želi da sumnja.

Ipak, strepnja mu ne da mira. Sve do trenutka dok se ne uveri da je grad ispunio svoje obaveze, ali pre svega dato obećanje: da se na ovom mestu, baš gde je i njegov sin provodio srećne dečačke dane, uskoro čuju dečiji smeh i žagor.

Video prilog pogledajte na portalu N1.

Izvor: N1

10 najlepših odmarališta sa bazenom u netaknutoj prirodi Srbije

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link