Putovanja Top 10

10 najlepših odmarališta sa bazenom u netaknutoj prirodi Srbije

Svaki objekat je sa bazenom i sjajnim pogledom na okolnu prirodu i krajolike. Mesta na kojima ćete sigurno uživati u čistom vazduhu i naravno preukusnoj domaćoj hrani kao svojstveni zaštitni znak srpskih sela.

1. KLUB BUDIMLIJA

U okolini slavne planine Gučevo, a nedaleko od Loznice nalazi se Klub Budimlija, kompleks smeštaja i bazena za odmor i rekreaciju. U njihovom sastavu je i Restoran u hladu sa vrhunskim specijalitetiam domaće kuhinje. Poznati su i po sjajnom sadržaju za najmlađe, pa tako ovde deca uživaju u mini zoo vrtu, igricama koje pripremaju animatori ali i mini aqua parku. Tokom dana i u večernjim satima možete se opustiti u njihovom aqua baru.

budimlija

2. GOLIJSKI KONACI

Da li biste želeli da odmarate u jednom rezervatu biosfere? Moguće je ako dođete na Goliju i Golijske konake. U pitanju je kompleks drvenih brvnara sa različitim brojem kreveta i bazenom u sredini koji pruža jedinstven pogled. Ako dolazite sa decom, tu su i kućica na drvetu kao i dodatni sadržaji za najmlađe. Domaćini su vrsni kuvari, naročito jela ispod sača.

golijski konaci

3. TRI HRASTA

Možda ne biste rekli, ali italijanski jezik često se čuje u šumadijskom selu Klatičevo. Glavni razlog tome jeste objekat Tri hrasta koji već godinama mami turiste iz Italije. Sigurno da je vreme za neke od nas da i mi otkrijemo i posetimo ovo sjajno selo na samo 6km od Gornjeg Milanovca. Dvorište je prostrano sa klackalicama i ljuljaškama, a ovde možete iznajmiti bicikle i obići okolna zatalasana brda „srpske Toskane“ ili se oprobati u boćanju. No, video govori više od reči pa pogledajte.

4. VILA PETRA

Svima nam je poznata banja Vrujci u blizini Mionice. Na manje od 2h vožnje od Beograda možete uživati u lekovitim izvoirma banjske vode, ali i oprobati čuveno lekovito blato. Ovde se nalazi i Vila Petra sa hidromasažnim kadama i bazenom koji se puni banjskom vodom. Zbog čestih poseta porodica u njhovom sklopu je i igraonica za najmlađe.

vila petra

5. VILA AVRAMOVIĆ

Kad dođe leto, zašto ne bismo živeli na otvorenom? Upravo tako razmišljaju u Vili Avramović podno Golije. Ne samo da pogled iz bazena puca na okolne planine, već ćete ovde dobiti i vrhunske specijalitete domaćeg kraja i partiju bilijara koji se ovde takođe igra pod vedrim nebom. Ako ste zainteresovani, predlažemo da ih kontaktirate što pre jer su poprilično traženi.

vila avramovic

Nastavak na sledećoj strani

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku