Magazin

Novi Diznijev film “Snežana i 7 patuljaka” biće bez princa i patuljaka

snezana-i-sedam-patuljaka

Trenutno se snima nova igrana verzija kultnog animiranog Diznijevog animiranog filma “Snežana i sedam patuljaka” čija je premijera najavljena za mart naredne godine.

Prve fotografije sa seta privukle su veliku pažnju na internetu.

Dizni je odlučio da umesto patuljaka, Snežanu u ovoj verziji prati sedam magičnih stvorenja, a u obrazloženju su naveli da ne žele da “podgrevaju stereotipe o ljudima sa nanizmom”.

Razlika u odnosu na njihovu raniju ekranizaciju bajke braće Grim je i u tome što njihovoj Snežani princ neće biti potreban.

Rediteljka i scenaristkinja Greta Gervig, koja trenutno promoviše novi film “Barbi”, jedna je od scenaristkinja nove verzije “Snežane” i odluka produkcije je da fokus na junakinji koja želi da postane vođa, prenosi Euronews Srbija.

– Naša verzija je sveža i nova priča o mladoj ženi koja može da funkcioniše bez princa. Da, nemam kožu belu kao sneg i neću je izbeljivati za ulogu – rekla je glumica Rejčel Zegler kojoj je poverena glavna uloga.

Dizni u poslednjih desetak godina aktivno radi na novoj interpretaciji popularnih animiranih klasika, pa su tako gledaoci dobili novu “Malu sirenu” u kojoj je glavna uloga poverena afro-američkoj pevačici i glumici Hale Bejli.

“Nazadna” priča o patuljcima

Kada je Dizni prvobitno najavio rimejk “Snežane”, nije precizirano da u novoj verziji neće biti patuljaka.

Tada je na njihovo saopštenje reagovao glumac Piter Dinklidž, koji se proslavio ulogom Tiriona u “Igri prestola” i koji je odluku da se snima film o patuljcima nazvao “nazadnom”.

– Bio sam pomalo zbunjen time što su istakli da su ponosni što je za Snežanu odabrana glumica iz Latinske Amerike. Ali to je i dalje priča o Snežani i sedam patuljakan – rekao je glumac u podkastu Marka Marona.

Glumac koji je rođen sa ahondroplazijom, zbog koje je malog rasta, smatra da je potreban progresivniji pristup odabiru glumaca za uloge u takvim filmovima.

“Progresivni ste na jedan način, ali i dalje snimate tu nazadnu priču o sedam patuljaka koji žive u pećini. Uz svu ljubav i poštovanje prema glumici i ljudima koji misle da rade pravu stvar, ja se samo pitam: šta radite?”, rekao je svojevremeno Dinklidž.

Producent filma je Mark Plat, koji je takođe stajao iza igrane verzije “Male sirene”.

Dizni je prvi put adaptairao priču Braće Grim za veliko platno 1937. godine. Animirani film “Snežana i sedam patuljaka” Američki filmski institut uvrstio je u 100 najboljih američkih filmova svih vremena, dobio je Oskara i ujedno je ostvarenje sa najvećom zaradom u istoriji animacije.

Proslavile ga vrele filmske scene sa Nedom Arnerić, pa svoj šarm iskoristio da zavede Titovu unuku

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link