Koronavirus Srbija

Darija Kisić Tepavčević: Nalazimo se u prelomnom trenutku!

Direktor KBC ZVezdara Petar Svorcan rekao je da je situacija bolja nego prethodnih dana, ali da je teška klinička slika pacijenata koji se primaju i idu na intenzivnu negu.

Dobra je stvar što smo više otpustili nego primili pacijenata, rekao je on.

Devet zaposlenih u ovoj ustanovi je zaraženo, dvoje sa srednje teškom klliničkom slikom, sedmoro sa lakšom na kućnom lečenju, prenosi B92.

– Imamo prilično stabilne brojeve laboratorijski potvrđenih slučajeva, veliki je broj testiranih osoba – rekla je dr Darija Kisić Tepavčević dodavši da ima optimističnih parametara, da je manje njih za hospitalizaciju.

– Nalazimo se u prelomnom trenutku, kada se očekuje da krivulja krene silaznim tokom, ali treba da smognemo snage baš u ovom momentu da se pridržavamo mera- istakla je ona.

Virus ubačen u maske… Ne pridavati pažnju

Kisić Tepavčević komentarisala je izjavu lidera SDA Sulejmana Ugljanina da je u zaštitne maske stavljeno pomalo virusa.

– Ne znam da li je iko ozbiljno shvatio takvu izjavu, ovde smo svi zajedno da delimo informacije, koje su zasnovane na dokazima – odgovorila je Kisić Tepavčević.

Istakla je da takvim izjavama, koje su možda interesantne medijima, ne treba na konferencijama Kriznog štaba davati značaja.

– Mora da postoji odgovornost za svaku javno izrečenu reč. U savremenom svetu mnogi sebi daju za pravo da pričaju stvari koje nisu u oblasti njihove stručnosti.

Na koronu pozitivno još 411 osoba, preminulo 9, sve više mladih sa težom kliničkom slikom

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

39 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap