Koronavirus Srbija

Kisić Tepavčević: Unosi nespokoj to što se ne vidi kraj, svaki dan testiramo više od 10.000 ljudi

darija-kisić-tepavčević
FOTO: SLOBODAN MILjEVIĆ

Dr Darija Kisić Tepavčević rekla je večeras da je kovid 19 promenio naše poglede na život, zbog čega su odluke stručnjaka na udaru kritike.

– Unosi nespokoj to što se kraj ne vidi i to unosi različitu vrstu nezadovoljstva, pogotovu što su se menjala različita saznanja o ovom virusu. Međutim, koliko god da nam je virus nepoznanica, još uvek znamo kada da sprečimo da se inficiramo – rekla je Kisić Tepavčević.

Ona je istakla da testiramo više od 10.000 ljudi svakog dana, zato i otkrivamo veliki broj zaraženih.

Niko nije mogao da predvidi da će biti ovako velika transmisija u čitavom svetu, istakla je gostujući emisiji Hit tvit na TV Pink, prenosi B92.

Dr Kisić je rekla da ne čita natpise i izjave, ali da je pogodi kada se o kolegama loše priča.

– Kovid nas uči mnogo čemu i to na teži način. Kolege se izuzetno trude, trude se da prilagode i unaprede znanja. Sve te bolnice je trebalo prilagoditi za prijem pacijenata sa infektivnim oboljenjima – rekla je dr Kisić.

Kako kaže, to je jedan izuzetno mukotrpan posao. Dodaje da su redovi za preglede ogromni, kao i da su i doktori i medicinske sestre jako požrtvovani.

– Moramo da budemo udruženi protiv ove bolesti kao što smo bili bezbroj puta do sada – rekla je dr Kisić, i dodala da je određeni broj članova Kriznog štaba bio više puta u javnosti i iznosio podatke kao i da su od početka dostupni medijima i da daju odgovore na sva pitanja.

Ističe da jasno pokazuju koliko su transparentni i otvoreni i sa željom da uspeju zajedno u svemu tome.

– Poznajem neke ljude sa tog spiska, u tome ne vidim ništa spektakularno. Navikli smo da u ovakvim okolnostima diskutujemo i da radimo. Nadam se da jesmo svi udruženi protiv kovida i svaka podrška je dobrodošla. Trudili smo se i trudimo se da svaku odluku obrazložimo, odnosno preporuke koje donosimo – rekla je dr Kisić.

Ona je istakla da su i nakon ukidanja vanrednog stanja preporuke i dalje bile na snazi.

– Kada je u pitanju dinamika popuštanja mera, one su bile u skladu sa tadašnjoj epidemiološkom situacijom – rekla je dr Kisić i dodaje da je došlo do transmisije virusa u širem obliku nego što se očekivalo i to u većini delova sveta.

Kako kaže, nijedna država ne bi mogla da opstane u takvom stepenu izolacije.

7 dana bez podataka o broju umrlih u Vojvodini, znamo samo da je KCV krcat

Dragana Krstić

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


48 Shares
Share via
Copy link