Svet

Srbi se zgražavaju dok Danci svoje bebe uredno “parkiraju” ispred prodavnica i u parkovima (VIDEO)

Parkirana kolica
Foto: Printskrin/ Reddit

To što su naši roditelji zgroženi nad praksom Danaca ne znači da su bolji i brižniji. Naprotiv, ljudi koji ostavljaju svoje bebe ispred prodavnica ili u haustorima dok oni obavljaju neki posao, mogu sasvim bezbedno to da čine, baš zato što ne žive u Srbiji.

Spavajmo, sanjajmo

Naime, društvenim mrežama kruže snimci koji nam dolaze iz Danske, a od kog se Srbi doslovno ježe jer se vidi kako su bebe u kolicima ostavljene napolju same u raznim prilikama.

Denmark: Where babies nap alone outdoors from interestingasfuck

Da li je moguće da su Danci toliko nemarni, pa zaboravljaju svoju decu i ostavljaju ih tek tako dok npr. kupuju namirnice u prodavnici?

Ispostavlja se da je to sasvim uobičajeno u ovoj skandinavskoj zemlji – videti bebu kako spava u kolicima sama dok mama i tata nešto završavaju.

To je, između ostalog, i moguće jer su otmice izuzetno retke u Danskoj — otprilike tek par u poslednjih nekoliko decenija.

Roditelji su sigurni

A i atmosfera i kultura su u Danskoj takve da roditelji jednostavno znaju da mogu to olako da urade i da se ništa loše neće desiti.

Međutim, mnogi turisti se čude kada vide bebe u kolicima ispred prodavnice ili kafića, pa tako ovi prizori izazivaju nelagodu i kod roditelja iz Srbije. Čini se da je u našoj zemlji tako nešto nezamislivo.

Pritom, caka je i u tome što većina danskih roditelja opremi svoja kolica visokotehnološkim monitorima za bebe, a i nikada nisu tako daleko. Roditelji su obično jako blizu.

U svakom slučaju, oni se ne plaše da ostave klince da dremaju napolju u svojim kolicima dok kupuju ili piju brzinsku kafu, pa je to jednostavno uobičajena praksa.

Ako vas put nanese u Kopenhagen, vrlo verovatno ćete naići na desetine kolica na trotoarima… I uglavnom će u njima biti beba koja drema. A roditelja – nigde.

Izvor: Nova.rs

Kontroverzna metoda uspavljivanja beba izazvala rat među roditeljima: “Ne navikavaj na ruke već na plač”

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
80 Shares
Share via
Copy link