Magazin Srbija

Dana Drašković ostaje u NIS-u za skoro 800 hiljada mesečno, a Mihajlovićeva se češe po glavi

danica-draskovic

Skupština NIS AD za članove Odbora direktora te kompanije izabrala je 11 osoba, među kojima su Danica Drašković, Dejan Radenković i Dragutin Matanović.

U Odbor direktora tog preduzeća izabrani su generalni direktor te kompanije Kiril Tjurdenjev, zamenici generalnog direktora JAD “Gasprom njeft” Vadim Jakovljev, Anatolij Černer, Aleksej Jankevič i Pavel Oderov, kao i Dimitrij Šepeljski načelnik Departmana za koordinaciju prodaje naftnih derivata JAD “Gasprom njefta”.

Za nezavisne članove Odbora direktora NIS-a izabrani su bivši ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin i Olga Visocka.

Predsednik Odbora Skupštine akcionara za nadzor nad poslovanjem postao je Zoran Grujičić, a za članove tog odbora Skuština je izabrala Dragana Bračiku i Alekseja Urusova.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović nedavno je uveravala javnost da je rešila da očisti stare kadrove u Naftnoj industriji Srbije (NIS), koji prema njenim rečima nisu radili ništa, a godinama za nerad dobijaju astronomske naknade. Među njima je glavna zvezda svakako Danica Drašković, koja kao članica Odbora direktora NIS-a od 2014. godine, a pre toga od 2009. kao član Upravnog odbora, prima platu u iznosu od 771.000 dinara.

Draškovićeva je u penziji već punih 25 godina i nikada u životu nije imala nikakve veze sa poslovanjem naftnih kompanija. Iznenađuje i što je na ovom mestu toleriše ruska strana odnosno većinski vlasnik s obzirom na to da u javnosti Draškovićeva veoma često iznosi radikalne antiruske stavove.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović nedavno je uputila Vladi Srbije zvaničan predlog za smenu svih srpskih članova u Odboru direktora NIS, ali ubrzo je utihnula.

A očigledno ohrabrena podrškom Aleksandra Vučića, Danica Drašković javno je izvrgla ruglu i podsmehu Zoranu Mihajlović.

– U pravu je dugogodišnja nesmenjiva ministarka svega i svačega. Žao mi je što kao član Odbora direktora NIS nisam, kako kaže, dala rezultate verovatno onakve kakve je ona dala šetajući godinama šlemovana, našminkana i stilizovana po tetka modi Vladom Srbije kroz razna ministarstva, stručna za sve, a najviše za obmane. Isto kao i njeni sponzori. Teško mi je to postići i dostići – nedavno joj je odbrusila Draškovićeva, a Mihajlovićeva je od tada zanemela.

Izvor: Direktno.rs

Dana Drašković nagradila Kseniju Vučić za istinu i sačuvala platu od 770.000 dinara

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

1.7K Shares
1.7K Shares
Share via
Copy link