Magazin Srbija

Dana Drašković nagradila Kseniju Vučić za istinu i sačuvala platu od 770.000 dinara

danica-draskovic

Danica Drašković, inače penzionerka, ostaje u odboru direktora NIS-a sa mesečnom naknadom od 770.000 dinara koju prima već godinama.

Ona je nagradu „Dragiša Kašiković“ dodelila bivšoj ženi predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kseniji Vučić. Ovu nagradu tradicionalno dodeljuje izdavačka kuća „Srpska reč“ čiji je direktor Danica Drašković.

Kako je objašnjeno, Ksenija Vučić je nagradu zaslužila „za žurnalistički pristup sa stavom, ličnim pečatom, uverljivišču, prodornošću, ljubavi prema poslu kojim se bavi i nastojanjem da dopre do istine na krajnje profesionalan način“, piše Direktno.

Inače, Ksenija Vučić, bivša supruga predsednika Srbije, jedan je od urednika na TV Pink. Uz to, kako smo nedavno saznali zahvaljujući mladim lavovima vladajuće stranke, ona je i glavni predavač na Akademiji mladih lidera SNS-a.

Zašto je tačno Danica Drašković nagradu dodelila Kseniji Vučić?

Krajem prošle godine, zbog nerada i nestručnosti, ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović uputila je Vladi Srbije predlog za smenu svih srpskih članova u Odboru direktora Naftne industrije Srbije (NIS), među kojima je i Danica Drašković.

Danica Drašković je tada ozbiljno odbrusila ministarki Mihaljović i čitava priča nije dobila epilog.

– U pravu je dugogodišnja nesmenjiva ministarka svega i svačega. Žao mi je što kao član Odbora direktora NIS nisam, kako kaže, dala rezultate verovatno onakve kakve je ona dala šetajući godinama šlemovana, našminkana i stilizovana po tetka modi Vladom Srbije kroz razna ministarstva, stručna za sve, a najviše za obmane. Isto kao i njeni sponzori. Teško mi je to postići i dostići – odbrusila joj je tada Draškovićeva.

Ne plivamo više figurativno u govnima, već bukvalno!

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Zaboravili ste drugonagrađenog, Vuksana. Njegov sin je sa Danom sedeo u Upravnom odboru NIS-a i za to dobijao milionče, plus ministarsku platu, plus dobit od građevinske mafije, apanažu za boravak iza rešetaka, novac bivše partije pronađen u njegovom sefu, proviziju od prodaje zrenjaninskih odmarališta u bivšim republikama… Od kada je preleteo kod prvorođenog, on i drugorođeni polako ali sigurno prisvajaju Banat, placeve, gradnju, njive plodne, vinograde blagorodne, konje vrane na livadi razigrane… Zrenjanincima je dobro poznato i šta je otac, bivši profesor umeo da kaže napupelim učenicama.

202 Shares
202 Shares
Share via
Copy link