Magazin

Dalaj Lama šokirao svet, poljubio dečaka u usta i imao za njega jednu iščašenu molbu (VIDEO)

dalaj
Printscreen

Kancelarija budističkog lidera Dalaja Lame u pisanoj izjavi izvinjava se zbog ponašanja svog verskog vođe na nedavnom okupljanju na severu Indije.

Tibetanski duhovni otac napravio je skandal kada je u jednom trenutku, kako prenosi CNN, poljubio dečaka u usta uz neverovatnu rečenicu „sisaj mi jezik“.

U današnjoj izjavi, kancelarija Dalaja Lame je navela da želi da se izvini dečaku i njegovoj porodici, kao i mnogim prijateljima širom sveta zbog bola koje su možda izazvale njegove reči, dodajući da „žali“ zbog incidenta.

„Njegova svetost često se šali sa ljudima koje sretne, na nevin i zabavan način, pa i javno, pred kamerama“, navodi se u saopštenju.

Incident, koji je zgrozio javnost, dogodio se u gradu Daramšala u februaru, ali se tek sad pojavio na društvenim mrežama, što su preuzeli svetski mediji.

Komentarišući incident, grupa za zaštitu dečjih prava iz Delhija, Hak, navela je za CNN da osuđuje sve vrste zloupotrebe dece.

„Neki kažu da je deo tibetanske kulture da se pokazuje jezik, ali ovaj video sigurno nije o bilo kakvom kulturološkom izražavanju. Čak i da jeste, takve ekspresije nisu prihvatljive“, navode iz Haka.

Ovo izvinjenje nije prvo koje je Dalaj Lama uputio prethodnih godina, prenosi Nova.rs.

On se izvinio 2019. godine, nakon intervjua za BBC, kada je rekao da, ako ga ženski Dalaj Lama nasledi, ona bi morala da bude „više atraktivna“.

Imam sina. Mi imamo sina. Sina debila!

Čitajte Luftiku na Google vestima

272 Shares
272 Shares
Share via
Copy link