Magazin Putovanja

U Crnoj Gori sablasno prazne plaže, otvaraju granice i za Srbe od ponedeljka? (VIDEO)

plaza-crna-gora

Građani Srbije u Crnu Goru moći će da uđu bez karantina i testa najverovatnije već od ponedeljka, najavio je ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović.

– Imamo informacije da će u petak Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) dati preporuku da se granica Crne Gore otvori za sve građane koji dolaze iz Srbije, a od ponedeljka ćemo, nadam se, uspostaviti normalno kretanje između dve zemlje”, kazao je za Nova.rs Božović.

– Svakog petka zaseda NKT i donosi preporuke o relaksaciji mera protiv širenja koronavirusa. Ovog petka, imamo informaciju da će konačno popustiti mere i prema Srbiji, odnosno da će dati preporuku da se otvori granica za sve građane koji iz Srbije dolaze u Crnu Goru, a da pritom ne idu u karantin čim pređu granicu. Ova odluka, kako očekujemo, biće sprovedena u ponedeljak – kazao je Božović.

On naglašava da je ambasada Srbije u Crnoj Gori od proglašenja pandemije i zatvaranja granica pod velikim pritiskom.

Mnogi su u iščekivanju jer žele da odu u Crnu Goru, što turistički, što zbog posla, a mnogima porodice žive tamo i nisu ih videli mesecima.

Nema gostiju, puste plaže i gradski trgovi

Fotografije iz Kotora pokazuju da su ugostiteljske terase puste, dok na gradskim trgovima i ulicama nema gostiju.

Ništa bolja situacija nije ni na budvanskim i petrovačkim plažama koje su bez kupača, prenose Vijesti.

Da Budvi sledi jedna od najtežih letnjih sezona od razornog zemljotresa, već sada ukazuju drastično mali prilivi od naplate boravišne takse. Ogromni gubici u predsezoni, koje je pretrpeo turistički sektor, zatvoreni hoteli i privatni smeštaj, odrazili su se i na prilive od kojih zavisi rad Turističke organizacije Budve.

– Naplaćeno je do sada 157.674 evra od čega se na naplatu boravišne takse za privatni smeštaj odnosi 77.918 evra. To je višestruko manje nego prošle godine kada smo ukupno na ime boravišne takse u prva dva kvartala naplatili 644.031 evra, od čega se na privatni smeštaj odnosi 282.409 evra – istakao je sekretar za finansije i v.d. direktora Uprave Petar Odžić.

Kako izgleda pust Kotor i plaža Jaz, pogledajte OVDE.

Pogledajte video koji je snimio opozicioni aktivista Vladislav Dajković, a koji na najbolji način prikazuje trenutnu situaciju u Crnoj Gori.

Dragana Krstić

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


244 Shares
244 Shares
Share via
Copy link