Koronavirus Magazin

Crna Gora odbila 5 respiratora iz Srbije: Snaći ćemo se mi sami

respirator

Predsednik Nacionalnog koordinacionolg tela CG, Milutin Simović, poručio je Vučiću, da nema potrebe da brine o Crnoj Gori i time odbio respiratore.

Dodao je da bi bilo dobro da celinu svoje pažnje usredsredi na zaštitu zdravlja i dobrobit građana Srbije.

Vučić je, podsećamo, juče demantovao da je Srbija zaustavila na granici respiratore za Crnu Goru, piše B92.

“Snaći ćemo se mi. Na sreću još je država i tržišta na kojim je moguće za svoj novac kupiti nedostajuće proizvode, kao što smo u Srbiji kupili hranu o kojoj govori predsednik Srbije. Ima država gde je moguće s njihovim trgovinskim kućama ugovoriti kupovinu robe proizvedene u trećim zemljama, a da vam ne bude oduzeta kao što se to nama desilo sa respiratorima na tržištu Srbije”, navodi se u Tviter poruci Simovića.

On je naglasio da su posebno zahvalni za najavljeni dodatak od dva respiratora, koja bi Aleksandar Vučić donirao na bazi dogovora sa liderom NSD, prenosi RTCG,

“Pretpostavljamo kao izraz brige za navodno ugroženi srpski narod u Crnoj Gori. Nema potrebe za tim. Ne kalibriramo u Crnoj Gori medicinsku opremu po nacionalnim frekvencijama. Crna Gora je odgovorna i organizovana građanska država koja je u stanju da i u najtežim okolnostima pandemije koronavirusa svakom svom građaninu obezbedi maksimalni mogući nivo zdravstvene zaštite”, zaključuje Simović.

Vlada Crne Gore je na zvaničnom Tviter nalogu podelila ovaj odgovor, a zatim i odgovor ministra zdravlja Kenana Hrapovića:

“Hvala Vučiću na ponudi da nam donira tri naša respiratora koja smo mi naručili za crnogorsko zdravstvo. Ceneći ozbiljnost situacije u susednoj državi verujemo da su ta sredstva u ovom trenutno potrebnija zdravstvenom sistemu Srbije.”

Đoković donira 1.000.000 evra kroz respiratore i medicinsku opremu

Dragana Krstić

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

86 Shares
Share via
Copy link