Novi Sad Vesti

Čovek koji je klečao na glavi demonstranta je sa Detelinare i civilno obezbeđenje SNS-a

Neformalno obezbeđenje SNS NS
Foto: 021

Jučerašnje (21.7.2022.) scene iz centra Novog Sada su uznemirile Novosađane. Demonstrativni skup ispred Skupštine se pretvorio u haos u kom su se sukobili demonstranti, policija i neformalno obezbeđenje u civilu koje je tuklo i privodilo aktiviste.

Kako Nova.rs saznaje, muškarac u beloj majici koji kleči na glavi jednog od demonstranata je izvesni Petar Mandić sa Detelinare.

Mandić je, sudeći po društvenim mrežama, čovek koji se već duže vreme bavi obezbeđenjem i viđen je na svim skupovima i dešavanjima Srpske napredne stranke u Novom Sadu.

I dalje nije poznato ko je i po čijim propisima dozvolio da civilna lica “brane” zgradu Vlade Vojvodine od sopstvenih građana.

Mandić je bio jedan od desetine mladića obučenih u bele majice bez ikakvih obeležja i legitimacija, izuzev plastificirane kartice oko vrata na kojoj piše obezbeđenje, koji su se  više puta sukobili sa Novosađanima, višemesečnim borcima protiv urbicida Novog Sada, koji je usvajanjem GUP-a upravo legalizovan od strane lokalne vlasti.

Podsetimo, juče je u Novom Sadu bilo burno ispred Skupštine Vojvodine u kojoj se raspravljalo o Generalnom urbanističkom planu (GUP). Dok je trajana sednica, demonstranti su se sukobili sa policajcima, a privatno obezbeđenje je brutalno tuklo građane.

Bačen je i suzavac, policija je polivena zelenom farbom, obezbeđenje u civilu hapsilo je građane, dok su članu pokreta Ne davimo Beograd Radomiru Lazovića uvrnuli ruku.

FOTO: Demonstranti u NS oteli štit žandarmeriji, traže oslobađanje privedenih ekologa i prisustvo na sednici GUP

Čitajte Luftiku na Google vestima

188 Shares
188 Shares
Share via
Copy link