Novi Sad Vesti

Đukanović pozvao Novosađane na pobunu protiv demonstranata, nazvavši ih mafijom i bandom

vladimir đukanović
Foto: Ana Paunković

U četvrtak 28. jula u Novom Sadu je zakazan protest “Buna protiv mafije” i to sa samo jednim zahtevom – da se identifikuju i procesuiraju osobe koje su, kako tvrde ekološki aktivisti, tukle i napale građane koji su protestovali protiv usvajanja GUP-a u Novom Sadu.

S tim u vezi reagovao je i advokat i član predsedniptva SNS-a Vladimir Đukanović. On je na svom Tviter nalogu pozvao Novosađane da se pobune protiv tog protesta.

– Novosađani, izađite u što većem broju i pobunite se protiv mafije koja je htela nasilno da upadne u Skupštinu Vojvodine. Stop teroru mafije koja smatra da može kako joj dune da blokira ulice, da upada u institucije, da napada policiju…vreme je da se toj bandi stane na put – naveo je Đukanović.

On je potom nastavio da se na ovoj društvenoj mreži raspravlja sa aktivistom iz Novog Sada Miranom Pogačarem, i pri tome u osnovi ponavljao već iznete stavove njegovog stranačkog kolege i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da protest nije bio protiv GUP-a, nego pokušaj napada i divljanja levih ekstremista.

– Hajde malo kreativnije, jer baš ovim idiotskim postom si zapravo pokazao da vas nikakav GUP ne zanima, već tražite povod da divljate. Jedino ko bi trebalo u zatvor da ide su tvoji anarhisti za sve pare koje ste dobili iz inostranstva, a porez platili niste – napisao je Đukanović.

Ovo je prva reakcija od strane predstavnika vladajuće strukture od kako se pojavio poziv novosadskih nevladinih i ekoloških organizacija, a potom i opozicionih partija i pojedinca da se građani u četvrtak, 28. jula 19 časova okupe ispred stanice policije u Pap Pavla.

Ekskluzivno: Ispovest aktivista pretučenih na protestu u NS, obezbeđenje za makljažu dobilo 25 miliona dinara

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
168 Shares
168 Shares
Share via
Copy link