Beograd Vesti

Čopor pasa napao Beograđanina, spas potražio na krovu kola, a bakaluk završio na zemlji (VIDEO)

Čopor pasa beograd
Foto: screenshot / Instagram / sav_taj_ludi_balkan

Ulične životinje u Srbiji, često napuštene i odbačene od vlasnika, primorane su da se snalaze kako znaju i umeju da bi preživele, a pošto nema dovoljno azila koji bi o njima vodili računa na pravi način, dešava se da pse često vraćaju na ulice gradova, koji potom žive u čoporima.

Tako se jedan Beograđanin našao u popriličnom strahu, kada ga je pri povratku iz nabavke okružio čopor pasa i panično je potražio spas na krovu parkiranog automobila.

U panici spas potražio na krovu obližnjeg automobila

Naime, na Instagram stranici “sav_taj_ludi_balkan” osvanuo je snimak ovog događaja, gde možemo videti čoveka koji sa kesom bakaluka prolazi putem, dok preko puta njega šeta žena sa štapom u ruci okružena psima.

U prvom trenutku, prati ga jedan samo jedan pas, da bi već u sledećem, verovatno gladni i privučeni mirisom hrane iz kese, čoveka polako okružila još četvorica njegovih “kolega”, koji su ga njuškali dok su mahali repovima.

Vrlo brzo se situacija dramatizuje, jer kada mu se jedan od pasa približio njuškom pored članka, čovek se uspaničio i počeo da poskakuje, čime je verovatno dodatno unervozio ostale i nastala je opšta jurnjava.

Bacio je kesu, namirnice su se rasule po putu i skočio na krov obližnjeg parkiranog automobila, kako bi pronašao spas.

Čitavu situaciju je posmatrala i žena, koja je štapom rasterala pse, kako bi uspaničeni čovek mogao da siđe, a zatim je nastavila svojim putem, okružena čoporom pasa, kao da se ništa nije dogodilo, očigledno naviknuta na njih.

“Ovo je tiranija, nije ovo jedini napad danas”

” Pre 20 minuta u Industrijskoj ulici u Vrčinu grupa pasa me je napala i time ugrozila moju ličnu bezbednost. Snimak sa sigurnosnih kamera auto placa gde se vidi napad i kako skačem na krov od auta kako bih se odbranio!

Uz snimke sa kamera i 3 svedoka… Ovo je tiranija! Psi se šetaju slobodno ulicom, gospođa sa snimka kaže nisu svi njeni! Šta da je bilo dete, majka sa detetom ili starija osoba? Nije ovo jedini napad danas”, navodi napadnuti čovek u opisu snimka, a prenosi Blic.

Ubrzo su usledili brojni komentari naših sugrađana na ovaj događaj, a mišljenja su kao i obično bila podeljena.

“Hraniti i udomljavati, a ne napuštati”

“Nisu ga napali. Jure za njim. Gladni su. Ne pišite gluposti, nego nahranite ulične pse”, “Kakva glupost, nije ga nijedan napao!”, “Ne se*ite vise o čoporu i napadima. Oni trčkaraju gladni. Hranite i udomljavajte, a ne napuštati”, pisali su ljubitelji životinja na Instagramu.

“On je prvi udario psa”, “Ne napadaju samo životinje kada su gladne, već i ljudi”, pisali su drugi.

“Šta će čopor na ulici ?”

“Uvek će mi biti zanimljivi ljudi koji brane čopor pasa a ne čoveka, ništa protiv, šta god da su radili oko njega prijatno nije. Moglo je biti malo dete školskog uzrasta, koje bi iz straha podletelo pod auto. Ne znate tuđe strahove, neko na pse, neko na nešto drugo. Glupo je komentarisati da li je napadnut ili ne, sigurno mu nije bilo prijatno. Možda se i sam sad smeje sebi, ali to je trenutak kad strah preovlada”, iznela je svoje mišljenje jedna sugrađanka.

“Šta će čopor na ulici? Ujed lutalice je opasan i jako bolan. Još imam ožiljke i strah”, podelila je svoje iskustvo druga.

Neki su imali nesuvisle komentare kako se sa uličnim psima treba obračunati, ali ih ipak nećemo prenositi, jer su slučajevi zlostavljanja i surovosti prema životinjama u Srbiji zaista česti.

A šta vi mislite, kako biste vi rešili problem izgladnelih i napuštenih uličnih pasa?

Izvori: Instagram / sav_taj_ludi_balkanBlic

Novosadski bubnjar pokrenuo modni brend, sav prihod daje za ugrožene životinje (FOTO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
132 Shares
132 Shares
Share via
Copy link