Moda

Čipka, biseri, kristali i ljubav – recept za savršen La puff nakit

„Ko radi srcem, nema konkurenciju“ rekao je guru modernog marketinga Kotler, a upravo ovom rečenicom vodi se i mlada Novosađanka, Aleksandra Jošić koja je kreirala svoj brend La puff. Radi se o unikatnim aksesoarima, ogrlicama i narukvicama. Veliku pažnju posvećuje detaljima, perfekcionista je i smatra da aksesoari imaju moć da vas učine da se osećate jedinstvenim. Iako je master završila na Fakultetu tehničkih nauka, Aleksandra od malena voli modu i nakit, a upravo iz ove ljubavi nastao je La puff.

Kada je nastao La puff i odakle mu ovako interesantno ime?

La puff je mlad brend, a naziv je u mom društvu bio interna šala, volela sam to ime. Oduvek sam volela da pravim ogrlice, narukvice, broševe, trake za kosu ali sam do tad pravila samo za sebe. Odlučila sam da napravim svoju prvu kolekciju i stranicu na FB. Najveća podrška u svemu su mi mama, tetka i najbolje drugarice.

Lapuff-nakit (1)
Foto: Milorad Stanković – Mickey Photography

Šta se sve sprema u La puff kuhinji nakita?

La puff trenutno ima 4 kolekcije koje se razlikuju po stilovima. Želela sam da osmislim kolekcije koje će se dopasti i mlađim i starijim damama.

Prva kolekcija je prolećna „Lollipop collection“ koja je inspirisana Pin-up stilom. Namenjena je svim devojkama i damama koje vole vesele boje, tufnice, štraftice i koje vole da privuku pažnju svojim aksesoarima. Takođe u ovoj kolekciji ima perli u obliku krofnica koje sam ručno pravila od fimo gline.

Druga kolekcija je „Romantic collection“. Inspirisana je romantičnim i cvetnim detaljima i privescima. Namenjena je svim damama koje sebe doživljavaju kao princeze.

Lapuff-nakit (4)
Foto: Milorad Stanković – Mickey Photography

Treća kolekcija “Chiquita” je inspirisana Boho stilom, sa mnoštvom boja, kićanki i gipsy privezaka u obliku pera i novčića. Namenjen je devojkama i ženama koje vole opušten način života i oblačenja.

Četvrta kolekcija “Elegant collection” je inspirisana kristalima i upadljivim sjajnim perlama. Ogrlice su bogate sa mnoštvom perli, odličan su izbor za svečane prilike. Uz Elegant ogrlice ni jedna devojka neće proći nezapaženo.

Pored ogrlica i narukvica za dame, pravim i nakit za dude za najmlađe princeze. Broševe pravim od fimo gline i konca kako se bebe nikako ne bi povredile.

Kako se proizvodi mogu kupiti?

Do La puff aksesoara možete doći preko Fb stranice „La puff“ //www.facebook.com/lapuffaccessories/ ili preko web sajta www.lapuff.rs. Na stranici se nalazi i moj lični broj, tako da devojke slobodno možete da mi pošaljete poruku i na Whats App i Viber. Sve fotografije je radio moj prijatelj fotograf Milorad Stanković – Mickey Photography i svi modeli sa slika su moje najbolje prijateljice. Veoma sam im zahvalna jer oni svi zajedno čine moje kolekcije kompletnim.

Kako nastaje jedan gotov proizvod, koliko vam vremena treba?

La puff ogrlice i narukvice su ručno rađene, što znači da sve perle obrađujem. Na neke perle lepim materijale, na neke sitne perlice, čipku, teksas ili konac. U zavisnosti od modela ogrlice neke pravim po 2 sata a neke i po 5 sati. Sve aksesoare pravim sama, bez pomoći pa je zato potrebno nekad malo više vremena. Takođe ambalažu, kutijice i etikete pravim ručno.

Lapuff-nakit (2)
Foto: Milorad Stanković – Mickey Photography

Imate li omiljeni kutak u Novom Sadu, mesto gde volite da odete sa društvom ili omiljeni butik?

U Novom Sadu ima jako veliki broj kutaka, lokala i prodavnica koje rado posećujem. Obožavam Novi Sad. Omiljeni bar i restoran koji rado posećujem je “Juliet” tamo sam proslavila i 1. La puff rođendan. Devojke koje vole unikatne nakit, garderobu ili torbe preporučujem da posete „Unikatni kutak“ na Trgu Malednaca 6. U Unikatnom kutku sam i ja izlagala nakit jedan period, sad pravim pauzu pa ću verovatno opet.

Kakve su Novosađanke kada govorimo o modi i nakitu?

Kada prođete gradom videćete puno prelepih, sređenih devojaka koje vode računa o svom izgledu. Mada moram da primetim da je mali broj originalnih devojaka, koje imaju svoj prepoznatljiv stil, mnogo je više devojka koje se oblače po šablonu kao i većina. Ali nema sumnje da ćete u Novom Sadu videti najlepše devojke što po gradu, kafićima ili klubovima.

Lapuff-nakit (5)
Foto: Milorad Stanković – Mickey Photography

Cene li Novosađani unikatni nakit i prepoznaju li kvalitet?

Naravno, u poslednje vreme sve veći broj devojaka pravi i prodaje unikatne aksesoare. Takođe i veliki broj Novosađanki ih kupuje. Posebno mi je zadovoljstvo kad neke devojka naruči ogrlicu od mene i pošalje mi poruku da se oduševila i da joj se uživo nakit još više dopada, tada mi je srce puno. Takođe imam i devojke koje redovno kupuju moj nakit iz svih kolekcija, to je zaista najlepši osećaj kad možeš nekog da usrećiš i kad neko prati i ceni tvoj rad.

Pogledajte novu kolekciju unikatne garderobe

Avatar

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

98 Shares
Share via
Copy link