Beograd

Najpoznatije zlatare u Beogradu

Sa proizvodnjom zlata započelo se još pre oko 4000 godina pre nove ere, a nakon antičkog perioda, zlatarstvo je imalo pauzu od oko 1500 godina – sve do perioda Renesanse. U doba Renesanse zlatari su zauzimali izuzetno značajnu ulogu i za njih se smatralo da objedinjuju znaja arhitekture, slikarstva i vajarstva.

Zlatarstvo na našim prostorima počelo je od RImskog perioda, ali skoro nikad nije imalo vremena da se razvija s obzirom na veliki broj ratova koji se vodio. Nakon oslobođenja od Turaka, zlatarstvo se razvija ali vrlo kontrolisano. I danas zlatari na našim prostorima imaju “kočnice” i probleme u radu i razvoju, ali svakako ima zlatara u Beogradu koje u svom radu i kvalitetu izrade dosežu svetske nivoe, a koje su neke od njih pročitajte u nastavku teksta.

 

Zlatara Andrejević

Zlatara Andrejević nekad je bila malo, porodično preduzeće, a danas je izuzetno moćna firma, koja je uspela da i pored povećanja broja prodajnih mesta, kao i sa zaposlenjem od preko 40 radnika, zadrži epitet porodične firme.

Osnivač zlatare je Andrej, nasledio ga je sin Kosta, koji se školovao u najboljim evropskim juvelirskim školama, a u radu su mu se pridružili i sinovi Aleksandar i Andrej. Kako se koja generacija uključuje, zlatara se sve više modernizuje i širi, ali zadržava neosporni visoki kvalitet.

Ova zlatara poznata je po izradi unikatnog nakita koji krase dijamanti i brilijanti, ali i po svim ostalim proizvodima od drugih materijala. Andrejevići su i prvi zlatari u Srbiji koji su uveli sistem onlajn prodaje nakita.

Ogrlica na devojci

Zlatara Personal

Zlatara Personal nalazi se u hotelu Hyatt u Beogradu i predstavlja pravi luksuzni brend nakita. Ova zlatara garantuje visok kvalitet materijala i izrade nakita, a u svojoj ponudi ima kako burme i vereničko prstenje, tako i ogrlice i narukvice i ostalo prstenje, ali i ono po čemu se među zlatarama posebno ističe: Bebe kolekciju.

Ukoliko ste u potrazi za izuzetno lepim i unikatnim poklonom za bebu u ovoj zlatari sigurno ćete ga pronaći! Kolekcija Bebe zlatare Personal nudi unikatne ramove za slike, nakit za decu i priveske izrađene od plemenitih materijala i sa mogućnošću personalizacije.

Sem toga, Personal nudi i izradu nakita po vašoj želji, pa tako daje mogućnost da sami budete dizajner nakita, a čest je izbor kada se radi o izradi vereničkog prstenja koje bi svaka dama volela da dobije baš po svom ukusu. Celu ponudu ove zlatare možete pogledati na njihovom sajtu http://www.personalzlatara.rs/ i sami se uveriti u estetsku izuzetnost nakita ovog brenda.

 

Zlatara Mitić

Nalazi se na Bulevaru kralja Aleksandra 26, preko puta crkve Svetog Marka, i ovde posluje više od četiri decenije privlačeći pažnju izvrsnim dizajnom nakita sa kojim se može pohvaliti. Nudi svoju standardnu ponudu nakita, ali i mogućnost da sami dizajnirate verenički prsten sa dijamantom, burmu ili bilo koji drugi tip nakita.

Ima 4 kolekcije u ponudi: Fantasy, Smaragd, Rubin i DIjamant, koje nose nazive upravo po kamenju koji se koristio kao ukras u izradi. U kolekciji Fantasy meša se više vrsta kamenja pa zato ova kolekcija i nosi naziv Fantazija..

Ove tri zlatare samo su neke od mnogih u Beogradu koje se mogu pohvaliti svojom uzlaznom putanjom u poslovanju i nakitom koji pleni izuzetnom estetskom dimenzijom, ali i kvalitetom. Svaka zlatara ima svoj stil izrade nakita, a u jednoj od njih sigurno ćete pronaći nakit po vašem ukusu.

Luksuzan i kvalitetan nakit kod nas se uglavnom kupuje za najspecijalnije prilike i često se kupuje kao poklon, pa se preporučuje da pre kupovine istražite što više ponuda zlatara u Beogradu, konsultujete se sa zlatarima koji će se ponuditi da vam pomognu sa izborom u svakoj od ove tri zlatare i na taj način pronađete pravi nakit za vas.

Dve reke po ceni jedne: 7 razloga da posetite Beograd

Share via
Copy link