Magazin

Bahati jutjuber Čoda parkirao Poršea na mestu za invalide, Parking servis mu progledao kroz prste

choda-porse-parking

Danilo Badnjar Čoda, popularni jutjuber koji ima milionsku armiju obožavaoca među klincima u regionu, usnimljen je u centru Beograda kako bahato parkira na mestu predviđenom za invalide. Njega je usnimila anonimna devojka, a njen video ubrzo je završio na društvenoj mreži Redit.

Na snimku se može videti kako radnik Parking servisa prilazi Poršeu dvadesetšestogodišnjeg jutjubera, verovatno sa namerom da naplati kaznu ili upozori vozača zbog njegovog bezobzirnog ponašanja. Popularni Čoda ima preko milion pratilaca na Jutjubu, ali i nekoliko miliona pregleda, veoma je popularan među mlađom populacijom na ovoj i na društvenoj mreži Instagram.

Iako nikome malo zrelijem nije najjasnije šta je to privlačno kod Čode ili Bake Praseta, dečurlija očigledno ’otkida’ na ovakve sadržaje.

Komentari na Reditu se kreću uglavnom ka oštrim kritikama, ima i vređanja popularnog jutjubera, kao i ironičnih opaski. Bilo je i onih sasvim realnih pitanja.

čoda 2
Printscreen

– Nije mi jasno kako neko ko ima dovoljno keša da kupi, registruje i vozi ovu grdosiju, ima problem da plati parking kaznu od €6 – napisao je jedan od korisnika.

– Pa jbg i mentalno oboleli su invalidi u neku ruku – stoji u drugom komentaru.

– Ne vidim gde je problem – stoji u još jednom od mnogobrojnih komentara.

Zbog toga što je snimak saobraćajnog prekršaja sniman sa druge strane ulice, ne može se čuti komunikacija jutjubera i radnika Parkinga. Da li je došlo i do „čašćavanja“ zbog tolerancije ili je jednostavno radnik samo izašao u susret mladom milioneru, nije najjasnije iz priloženog.

Ono što međutim jeste, to je da se nekome mnogo lakše tolerišu prekršaji, poput vožnja u otvorenoj obući, kao što je Čoda vozio u papučama ili mnogo neodgovornije ponašanje kada se parkirate na mestu invalida u centru grada, pa makar i na sekund.

Danilo Badnjar postao je poznat kada je počeo da se snima dok igra video igrice, a gejming industrija je vremenom uočila korisni potencijal i angažovala ga kao komentatora. Vremenom je postao i jutjuber koji sada ima priličan uticaj na jako mlade ljude od čije pažnje i naivnosti vrlo lepo zarađuje. Deca su oduvek bila vrlo ranjiva kategorija i sadržaj koji im se plasira bi morao biti u dobroj meri kontrolisan i proveren. Primeri Bake Praseta ili dotičnog Čode pokazuju da su deca danas uz pomoć interneta izložena svakakvim uticajima od kojih mnogi mogu biti i vrlo opasni.

čoda 1
Printscreen

Ovakvi jutjuberi nisu opasni po decu u kratkoročom periodu, ali postoji velika mogućnost da neke oblike ponašanja mališani usvoje kao prihvatljive u ranoj dobi, a onda će se vremenom pokazati  u kojoj meri je popularnost ovakvih tipova zabrinjavajuća. Mogao bi makar svoju stranicu na Jutjubu da proveri i ispravi neke očigledne greške koje pokazuju nedostatak osnovne pismenosti.

Dežulović: To što radi Vesić može i Baka Prase

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

201 Shares
201 Shares
Share via
Copy link