Magazin Srbija

Cene namirnica u Srbiji ostaju zamrznute još 90 dana

namirnice
Foto: N1

Cene namirnica ostaju zamrznute još 90 dana, odlučila je Vlada Srbije. Usvajanjem nove uredbe, cene šećera, brašna tip 400 i tip 500, dugotrajnog mleka od 2,8 odsto masnoće, svinjskog buta i jestivog ulja i naredna tri meseca neće smeti da pređu nivo koje su imale 15. novembra 2021. godine.

„Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica: šećep kristal u pakovanju od jednog kilograma, brašno tip T- 400 glatko, u pakovanju do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, brašno tip T-500 u pakovanju do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, jestivo suncokretovo ulje u pakovanju od jednog litra, svinjsko meso – but i UXT mleko sa 2,8 procenata mlečne masti u pakovanju od jednog litra“, saopštila je Vlada posle sednice.

Uredba je, dodaje se, usvojena u cilju dalje zaštite tržišta, „odnosno sprečavanja deformacija u formiranju cena navedenih roba, koje su izuzetno važne za snadbevanje potrošača, a naročito siromašnijih socijalnih kategorija“.

Uredbom, koja će se primenjivati u trajanju od 90 dana, ograničavaju se proizvođačke cene i cene u trgovini na veliko i malo navedenih namirnica, tako da ne prelaze nivo cena tih proizvoda na dan 15. novembra 2021. godine.

Ne jedite luk uz ćevape, mleveno meso je sumnjivo, a ugostitelji sole da bi se više popilo

oznake
script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
122 Shares
122 Shares
Share via
Copy link