Magazin Srbija

Čekajući sednicu na kojoj će nas šokirati: Kokeza, Velja, Hrkalović, ministar

Dok predsednik Srbije ne iznese podatke o zločinima koji se stavljaju na teret Veljku Belivuku, beogradski mediji navode svoja saznanja o kriminalnim radnjama.

Podsetimo, sednica Saveta za nacionalnu bezbednost trebalo je da se održi u ponedeljak, ali je predsednik Aleksandar Vučić rekao da se ona odlaže najkasnije do četrvtka, dakle danas, kako bi se završile sve pravne procedure neophodne da bi se neki podaci javnosti predstavili.

Dok predsednik Srbije konačno i ne iznese bar deo sananja za koje je više puta istakao da su šokantni, Novosti navode, pozivajući se na svoje izvore iz istrage, da “pipci” Belivukove grupe dosežu i do jednog ministra u Vladi Srbije.

Taj list navodi da se do ključnih dokaza protiv kriminalnih grupa Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Darka Eleza, pored ostalih materijalnih tragova, došlo tokom veštačenja mobilnih telefona pripadnika ovih ekipa, ali i njihovih saradnika. Prema saznanjima “Novosti”, u telefonu jedne od privedenih devojaka, a najverovatnije se radi o starleti, koje su saslušane u prostorijama SBPOK, pronađene su i fotografije sakaćenja ljudi.

Ona je, kako se navodi, pristala na saradnju i za sada je na slobodi, ali se pored ostalog, tereti i da je deo ekipe koja je prala novac zarađen od Belivukovog i Miljkovićevog kriminala, koji su faktički postali ispostava “kavačkog klana” u Srbiji.

“Ove fotografije su dostavljene i Tužilaštvu za organizovani kriminal. To su toliko monstruozni detalji, kao da su pripadnicima ove grupe uzor bili koljači Islamske države”, naveo je izvor lista.

Krajnji cilj ove kriminalne grupe, kako mediji navode je da se oslabi moć predsednika Srbije a u jednom trenutku da ga i fizički uklone. Upravo oni su bili ti koji su nelegalno pratili i najbliže članove njegove porodice – sina Danila, brata Andreja i oca Anđelka, navode “Novosti”.

“To su strašne stvari i podsećaju vas na ono što se dešavalo ovde ne tako davno, kada je ubijen premijer”, istakla je jutros za TV Prva ministarka Zorana Maihajlović, ističući da je suštinski sve to napad na državu jer predsednik jedne zemlje predstavlja državu.

U istrazi ovih sumnji policija je pokušala da ispita Slavišu Kokezu, predsednika Fudbalskog saveza Srbije, ali i bivšu sekretarku MUP Srbije Dijanu Hrkalović. Ona je čak dva puta dovođena u policiju, ali je svaki put odbijala da odgovori na određena pitanja. Hrkalovićeva i Kokeza odbili su i poligraf na te okolnosti.

Ipak, kako pišu Novosti, učesnici ovih nelegalnih radnji, a njihovi bliski saradnici, ipak su progovorili. U tekstu se dodaje da Kokeza i Hrkalović nisu jedini za koje se sumnja da su bili deo nečasnih radnji. “Ima tu i ministara, predstavnika pravosuđa i tužilaštva, kontroverznih biznismena, ali i vlasnika pojedinih medija i portala”, pišu Novosti.

Navodi se da je “iz iste kuhinje išla optužba da Andrej Vučić kupuje zemlju po Vojvodini”, a govorilo se pored ostalog, i o oranicama u Gakovu, a iza svega se krije jedan drugi naprednjak. Reč je o ministru, koji je, prema poslednjim informacijama i saznanjima obaveštajnih službi, pravi vlasnik tog zemljišta, pišu Novosti, prenosi B92.

“Jebaću vam majku kad dođem na vlast”: Policajac koji je 2012. hapsio Dijanu Hrkalović o njenim pretnjama, aferama i maltretiranju kolega

Čitajte Luftiku na Google vestima

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.1K Share
1.1K Share
Share via
Copy link