Magazin Svet

Nakon ove Čarlsove rečenice iz 1981. „ugasio se sav sjaj iz Dajaninih očiju“ (VIDEO)

čarls i dajana
Foto: Otakukart.com

Otkad je svetom odjeknula vest da je preminula kraljica Elizabeta, priča o kraljevskoj porodici se ne stišava. Velika Britanija sada ima novog monarha – kralja Čarlsa III, što je javnost nateralo da se priseti brojnih detalja iz života tog 73-godišnjaka, ali i njegovog braka sa prvom suprugom, princezom Dajanom, piše Blic žena.

Tako je nedavno na Tik Toku postao aktuelan jedan snimak Čarlsa i Dajane iz perioda njihove veridbe, 1981, a koji pokazuje da je brak tog para možda bio i tragičniji od onoga što znamo.

Inače, snimak je tek prošle godine ugledao svetlost dana, a bolje od bilo čega odslikava napet i nejasan odnos između Čarlsa i Dajane. Ovo je jedna od retkih situacija na kojima je nezadovoljstvo tadašnje princeze od Velsa očigledno i u kojoj se nije ni potrudila da ga prikrije.

@royal.tc

♬ sonido original – val

Naime, mladom paru postavili su pitanje „Da li volite jedno drugo“, i dok je Lejdi Di odgovorila „naravno“, Čarl je odlučio da da sasvim drugačiji odgovor. „Šta god ljubav značila“, prokomentarisao je, nakon čega se niz neprijatnih emocija oslikao na licu ove tada tek 19-godišnjakinje.

Zvanični video je naravno montiran i isečen tako da javnost ne čuje Čarlsov komentar, ali neobrađeni snimci emitovani su prošle godine na televiziji Channel 5. Stručnjaci za kraljevsku porodicu tvrde da je su „šokantni“ i „neverovatni“.

– Izraz njenog lica je tako rečit. Nikada pre nisam video da ona tako jasno pokazuje nezadovoljstvo pred kamerama, to je odličan snimak, rekao je prošle godine istoričar kraljevske porodice Pirs Brendon.

čarls i dajana
Foto: Tim Graham

Sa druge strane, književnik Ričard Kej dodao je da je tišina između njih nakon izrečenog komenatra jeziva.

– Zapravo možete da vidite kako se ugasio sjaj njenih očiju. Za nju se tada ceo svet srušio, kaže Dajanin biograf Endrju Morton.

Izvor: Blic žena

Princeza Dajana je imala veliku neostvarenu želju

Čitajte Luftiku na Google vestima

74 Shares
Share via
Copy link