Srbija Vesti

Čačani prikupili 25.000 evra za otplatu stambenog kredita preminulog lekara

Dok gradska vlast izdvaja rekordnih 97 miliona dinara za kupovinu automobila, a pirotski funkcioneri kupuju sebi leksus za 56.000 €, Čačani su nam dali lekciju iz humanosti.

U humanitarnoj akciji u Čačku prikupljen je novac za otplatu stambenog kredita pokojnog tamošnjeg lekara Slobodana Blagojevića koji je preminuo 29. decembra od posledica infekcije korona virusom.

Porodica lekara je saopštila da je za 20 dana, koliko je trajala akcija, prikupljeno 25.000 evra i da je ta pomoć nemerljiva.

Blagojević, specijalista urgentne medicine koji je krajem decembra umro u 41 godini na klinici u Beogradu, posle 15 dana lečenja od bolesti KOVID-19, tokom epidemije korona virusa bio je rukovodilac privremene KOVID-bolnice u sportskoj hali “Mladost” u Čačku.

Prikupljanje novca za otplatu njegovog stambenog kredita, u čemu su učestvovali i mnogi privrednici, pokrenula je čačanska organizacija “Quantox Fondacija” da bi pomogla njegovoj supruzi, devetogodišnjem sinu i trogodišnjoj ćerki.

Slobodan Blagojević je rođen 9. maja 1979. godine. Gimnaziju u Čačku završio je 1998. Medicinski fakultet u Beogradu završio je 2005. nakon čega je obavio staž i počeo da radi u Službi hitne pomoći DZ Čačak. Specijalizaciju Urgentne medicine započeo 2008. a završio 2013. nakon čega je počeo da radi u Urgentno prijemnom centru OB Čačak. Oženjen Katarinom, otac Uroša i Ane.

Zbog tog vašeg nepostojećeg virusa ja sam izgubio oca, majku i sestru

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • bravo Čačani vi ste primer najveće ljudskosti koja može da postoji.Hvala vam do neba.

548 Shares
548 Shares
Share via
Copy link