Magazin

Burek pljeskavica postoji – ovo je za sve koji nisu verovali (FOTO)

Gurmanski specijalitet iz Bora postao je regionalno popularan, nakon što je dokaz o njegovom postojanju dospeo na internet.

U pitanju je burek sa pljeskavicom, koji se u Boru pravi već više od 10 godina, ali sve do sada bili smo uvereni da se radi o urbanoj legendi.

Ispred pekare „Košuta“ u kojoj se odvija ova gurmanska magija, novinare je dočekao autor fotografije David Katanić.

Kako kaže, nije očekivao da će fotografija hambureka postati viralna. A sve je počelo kada je istu poslao drugu ne bi li ga uverio da „burek sa pljekom“ zaista postoji.

– Drug je taj koji je okačio fotografiju na Tviter. Fotka je pritom „eksplodirala“, to niko nije očekivao – rekao je David.

Zanimalo nas kako je moguće da burek sa pljeskavicom postoji toliko godina, a da se tek sada čuje za njega.

– Pa iskreno, ne znam. Verovatno zato što nije nešto što lokal ima zvanično na meniju ili na cenovniku, već izlaze u susret mušterijama koje svrate i traže burek sa pljeskavicom – dodaje David za Telegraf.

Objasnio je da nije samo hamburek nešto što ovu pekaru izdvaja od drugih.

Naime, prodavci su voljni da u burek stave od priloga šta god da vam padne na pamet, baš kao da je pljeskavica, pa tako možete naručiti burek sa ajvarom i drugim dodacima.

Inače, hamburek je nastao sasvim spontano, pre više od jedne decenije. Tadašnja omladina se vraćala kući iz noćnog provoda, pa su svratili do „Košute“. Nekome iz društva je palo na pamet da naruči burek sa pljeskavicom, a ostalo je istorija.

Recept za bosanski burek je najbolje čuvana tajna Balkana, a potrebno je samo 3 sastojka

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

983 Shares
983 Shares
Share via
Copy link