Pixabay.com
Lifestyle

Biljka koja javlja da joj fali vode

Ukoliko mislite da su biljka koja javlja da joj nedostaje voda, pametne police koje vas obaveštavaju da su prazne, deo budućnosti, budite spremni na eru nazvanu Internet svih stvari koja je već počela.

prolece-cvece-horoskop
Pixabay.com

Više vas neće samo vaši pametni telefoni obaveštavati, već ćete obaveštenja dobijati i od svih drugih stvari koje vas okružuju, jer će i one postati “pametne”. Internet of Thing ili Internet svih stvari je mreža inteligentnih uređaja, novi trend razvoja Interneta u kom bi predmeti koje svakodnevno koristimo bili mrežno povezani, tako da mogu da šalju i primaju podatke.

tablet-racunar
Izvor: Pixabay ©

Iako neki autori smatraju da doba mrežnog povezivanja svih stvari treba da bude deo naše budućnosti, mi već živimo u svetu koji je prožima Internet svih stvari. Jedna od specifičnosti ovakvog razvoja Interneta je veliki broj podataka.

Telefoni koje koristimo poput Androida, iPhone, ali i iWatch i mnogi drugi proizvodi su već u sistemu prikupljanja i slanja informacija o njihovim korisnicima putem različitih aplikacija. Sistem dozvole pristupa i slanja informacija od strane korisnika aplikacija i pametnih uređaja već omogućuje proizvođačima da dođu do potrebnih podataka o profilima potrošača, njihovim navikama, željama, potrebama, a to će se uskoro desiti i sa svim drugim stvarima poput frižidera ili bojlera.

poricanje-buducnosti-kugla
Foto: linkedin.com

Dokaz da je ova nova era Interneta počela su maloprodajne pametne police koje vas obaveštavaju da su prazne i na taj način sprečavaju situaciju u kojoj kupac želi nešto da kupi, a ona je prazna, to jest nečega nema više u prodaji. Ove situacije su česte kada neka roba nije prisutna na polici, a ima je na zalihama, međutim još uvek nije stavljena na police. Pametna polica omogućava da do ovakvih situacija ne dođe i samim tim kompanija ne gubi potrošača, a proizvod ne ostaje bespotrebno u skladištu kada je već mogao biti prodat.

Prema Gartner očekuje se skoro 26 milijardi uređaja na ovoj mreži “The Internet of Things” do 2020. godine.

Više o glupim temama za prvi sastanak

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Marina Mandadžić

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share