Magazin

Otkrivena receptura za goveđu salatu zbog koje je picerija “Bucko” stekla kultni status u Beogradu

1455503_screenshot-4_ls
Foto: Printscreen/Youtube/Relax_Serbia

Možda je ovaj recept stvarno identičan originalu, ali zapamtite da uvek možete napraviti goveđu salatu po sopstvenom ukusu, koja može biti mnogo, mnogo bolja od one na koju ste navikli u kasnim večernjim satima.

Ko je mladost proveo u Beogradu i uživao u njegovom noćnom životu neminovno je makar jednom pojeo čuvenu picu „kod Bucka“ sa dodatkom goveđe salate. Na internetu je procureo navodno originalni recept, pa ko ima volje može da proveri da li je to – to.

„Jedno parče s goveđom“, je rečenica koja se već duže od 20 godina ponavlja iz večeri u veče u Francuskoj ulici u Beogradu.

Na parče „Buckove“ pice obično se svraća posle izlaska u grad. Ne preterano skupa, a „sita“, sa ogromnom količinom kremaste goveđe salate, ova pica vraća snagu ili pada „kao kamen“, zavisno kakav stomak imate.

Na internetu je procureo navodni originalni recept za „Buckovu“ goveđu. Proces pripreme je na svom nalogu objavio TikToker poznat po nazivom „Ketonac“.

@ketonac Ketonac testira čuveni Buckov recept za goveđu salatu! 🔥😋 #ketonac #ketodijeta #ketoza #govedjasalata #salata ♬ original sound – ketonac | keto i LCHF obroci

Salatu je spremao od 300 grama junećeg buta koji je uz lovorov list, biber i vegetu kuvao tri sata. Kuvanom butu se dodaju crni luk, beli luk, kiseli krastavčići, kutlača paradajz pelata, 180 grama majoneza, 100 grama pavlake. Sve se izmeša i to je to, kaže „Ketonac“.

Izvor: N1

Ishrana za koju Srbi misle da je posebno zdrava proglašena za najgoru na svetu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link