Srbija Vesti

Brzi voz Beograd-Novi Sad dobio ime, a „kum“ milion dinara

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Prugom Beograd – Novi Sad saobraćaće brzi voz po imenu „Soko“. Od 3.481 pristigle prijave na konkurs Srbija voza žiri je izabrao rešenje koje je osmislio dizajner Andrija Arsić. Nagrada za pobednika je – milion dinara.

Pobedničko rešenje čini stilizovana glava sokola u bojama srpske zastave i ćirilički natpis „Soko“ ispod nje.

Kako je ranije objavljeno, neki od ključnih kriterijuma za izbor pobednika bili su da logo i ime ilustruju vrednosti brzih vozova (brzina, jedinstvenost, originalnost, savremenost), kao i da ime mora biti integrisano u logotip.

Podsećamo, putnike između Beograda i Novog Sada prevoziće „Štadlerov“ voz. On će se kretati brzinom od 200 kilometara na čas.

Najveću dozvoljenu brzinu od 200 kilometara na sat putnici će osetiti od stanice Batajnica do rasputnice Karlovački Vinogradi, u dužini od 41,4 kilometara. „Inter siti“ će ići pet puta dnevno, a putovanje će trajati u proseku 36 minuta.

soko
Foto: D. Milovanović

Garnitura istog tipa saobraćaće i kao „Regio ekspres“.

Osim početne i poslednje, ovaj voz će stajati na još sedam stanica i imaće po četiri polaska dnevno. Ovakvo putovanje će trajati u proseku 49 minuta. Pored „dabl deker“ vozova, od Beograda do Novog Sada će voziti i nešto stariji tip elektromotorne garniture. Kao „Regio“ će stajati na svim stanicama, po devet puta dnevno, i voziće u proseku 57 minuta.

Putnici će na prvu vožnju moći 19. marta.

Izvor: N1, Novosti

Povratna karta za brzi voz od Beograda do Novog Sada koštaće 1.600 dinara

Redakcija Luftika.rs

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Prekrseno je pravilo konkursa.Ziri je prekrsio sopstveno pravilo da logo i ime moraju biti integrisani u jednu celinu,a ne ovako odvojeno.Ako je odvojeno ime od logoa predlog ce biti odbacen i nece biti razmatran.Pravosudje ima posla ovde.Izbor mora biti ponisten jer krsi pravila ucestvovanja.

428 Shares
428 Shares
Share via
Copy link