Magazin

Brnabić: Nemoguće je varati na biračkom spisku

ana brnabić hepi
Printscreen

Nakon što je opozicija prethodno upozorila javnost da režim planira veliku izbornu krađu na narednim beogradskim izborima, a kao dokaz iznela podatak da je samo u prvih pet meseci novih 28.000 ljudi prijavilo prebivalište u glavnom gradu, stigao je odgovor od premijerke Srbije Ane Brnabić.

Ona je izjavila da je u Srbiji nemoguće “varati” na biračkom spisku jer je “uveden centralni registar stanovništva koji se automatski ažurira, jer su sve matične knjige prevedene u elektronski oblik”.

– Vi danas možete da imate apsolutni uvid u taj birački spisak. Vi danas potpuno možete da proverite birački spisak, svako može da dodje da pogleda birački spisak i nema laži, nema prevare – kazala je premijerka na televiziji Hepi.

Na prethodnim beogradskim izborima mogle su se čuti slične optužbe opozicionih stranaka, međutim nikakve detaljnije istrage nije bilo, te SNS i dalje suvereno vlada kako prestonicom, tako i ostatkom Srbije.

Pavle Dimitrijević, zamenik direktora Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA), juče je za Betu ukazao da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave ne objavljuje periodične izveštaje o promenama u samom biračkom spisku, iako ih zakon ove države na to obavezuje.

On je dodao da ministarstvo ništa ne preduzima kako bi sve, pa i ove periodične, promene u biračkom spisku bile dostupne građanima Srbije.

Vređanje inteligencije kojem smo kao društvo izloženi svakodnevno je i neprestano, a premijerka Srbije vrlo često prednjači u takvim namerama. Njeno uveravanje javnosti da je onemogućena izborna krađa prebacivanjem matičnih knjiga u elektronski oblik tečko je prihvatljivo ljudima koji su ikada imali prilike da rade u toku izbora na nekom biračkom mestu.

Ana Brnabić se prilikom promocije u nekadašnju vladu Aleksandra Vučića predstavila kao ekspert koji će Srbiju uvesti u digitalno doba. Digitalizacija je kod nas očigledno toliko uznapredovala u međuvremenu da je automatski sprečena bilo kakva izborna prevara, naročito kada se radi o manipulacijama biračkim spiskom. Zbog toga, ako je verovati premijerki, više neće biti moguće da pokojnici glasaju, postavlja se pitanje da li Ana Brnabić direktan krivac što se ljudima uskraćuje pravo na posthumno glasanje?

Nemojmo se iznenaditi ukoliko vidimo kako japanski inženjeri dolaze u Srbiju na prekvalifikaciju i dodatnu obuku. Azijski ekonomski tigar na privatnim časovima kod srpskog ekonomskog i digitalizovanog tigra.

Kreće li pad SNS-a iz prestonice i kako osloboditi Beograd od kompletnih idiota?

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
506 Shares
506 Shares
Share via
Copy link