Magazin Srbija

Brnaba se pravi da nije videla nasilnika Krstića i batinaše u Šapcu

brnabić
Foto: Printskrin

Ana Brnabić je za Tanjug rekla da će država podneti krivične prijave protiv ljudi koji su, kako to ona vidi, „maltretirali, vređali i tukli sugrađane i pripadnike MUP-a“.

– Ovakvu destrukciju i fašizam, gde vam govore gde smete i gde ne smete i kada smete da idete, to Srbija još nije videla – rekla je Brnabićka za Tanjug.

Međutim, dok premijerka Srbije preti krivičnim prijavama ljudima koji su izrazili svoj bunt i nezadovoljstvo zbog spornih zakona o referendumu i narodnoj incijativi i eksproprijaciji i blokirali puteve, Brnabić nijednom rečju nije osudila napade huligana na mirne građane na protestu.

Predsednica Vlade Srbije nije objasnila da li će ova država krivične prijave podneti protiv maskiranih grupa nasilnika i huligana koji su tukli mirne građane ili osobe koja je bagerom krenula na demonstrante.

Od premijerke Srbije ostali smo uskraćeni za odgovore da li će i pojedini pripadnici MUP-a da odgovaraju za postupanje tokom blokada, poput bacanja devojke preko bankine, kao i zašto policija nije reagovala kada su nasilni batinaši sa motkama tukli ljude u Šapcu i po čijem naređenju.

Premijerka je  nastavila sa napadima na pojedine medije u Srbiji navodeći da oni „čitav dan podržavaju proteste i govore gde treba da se ide“.

Ovim putem premijerka bi mogla da pita i svoje predstavnike SNS-a, koji su ranije večeras bili na auto-putu kod Sava centra u pokušaju da probiju blokadu zajedno sa „naprednjacima iz Trgovišta“, kako su se njihovi predstavnici odnosili prema predstavnicima medija dok su se sukobljavali i gurali sa okupljenim demonstrantima, a čemu je ekipa Nova.rs  svedočila na licu mesta.

Jedan od tih predstavnika SNS-a je tako branio snimatelju da ga snima, iako je bio vidno obeležen prslukom na kojem je pisalo „PRESS“.

Izvor: Nova.rs

Uhapšen muškarac koji je zaustavio SNS bageristu u Šapcu

Julija Vojinović

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Šta očekivati od države u kojoj je predsednikova desna ruka lezbejka?! Sta?! Da je neko iole pametan u policiji da pohapsi i nju i njega i u zatvor,imaju dovoljno dokaza i materijala,a na izborima cak i da ne izađe niko,oni ce sami među sobom da se izaberu i nastave svoju vladavinu i da igraju kako im zapad svira..Nisu mogli ništa na Kosovu da urade pa su rešili da rasture i ovo malo od Srbije da bi nas preuzeli emigranti! Sramota me je gde živim!

348 Shares
348 Shares
Share via
Copy link