Magazin Srbija

Uhapšen muškarac koji je zaustavio SNS bageristu u Šapcu

sabac-incident
Foto: ATAImages

Muškarac koji je juče sprečio naprednjake da sa bagerom uđu u grupu okupljenih građana uhapšen je sinoć i sproveden je u policijsku stanicu u Šapcu.

Tokom jučerašnjeg dana pojavio se snimak na kom se vidi kako naprednjaci bagerom pokušavaj da prođu kroz grupu ljudi, dok ih je pratila grupa momaka sa letvama u rukama.

Okupljeni građani su pokušali da zaustave bager, međutim, vozač je odlučio da nastavi sa vožnjom, što je izazvalo revolt demonstranata. Zbog toga se jedan od učesnika protesta i popeo na mašinu kako bi fizički zaustavio naprednjake u njihovoj nameri da sa bagerom uđu u okupljenu masu.

Muškarac sa snimka je zbog toga sinoć uhapšen i odveden u policijsku stanicu u Šapcu.

Bager koji je krenuo na okupljene građane vozio je Nebojša Stojićević Jarin, šabački naprednjak. U izjavi za Nova.rs Dušan Kostadinović, generalni sekretar DS koji je danas bio na licu mesta kaže i da su iza bagera išli naoružani kriminalci batinaši koji su okupljene građane napali sa motkama.

Za sada nije poznato da li su bagerista i ostali naprednjaci, koji su juče fizički nasrtali na građane u Šapcu, koristeći letve, privedeni ili uhapšeni.

Podsetimo, juče je širom Srbije je organizovana blokada ključnih saobraćajnica u znak protesta protiv donošenja zakona o eksproprijaciji zemljišta i zakona o referendumu, koji su, prema mišljenju stručne javnosti, „skrojeni“ u korist kompanije Rio Tinto, koja planira eksploataciju litijuma u zapadnoj Srbiji.

Muškarac u Šapcu bagerom uleteo među demonstrante, drugi ih napao čekićem

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Svaka ti čast junačino. Ipak ima nade za ovaj narod. Poslednji ološ, bageristi i batinaši golorukog naroda će jednog dana osetiti karmu na sebi i, na žalost, na svojoj deci. Policijo, u tebe više niko ne veruje i postala si zaštitnik zla u ovoj zemlji.

OGLAS

663 Shares
663 Shares
Share via
Copy link