Koronavirus Svet

Britanski premijer vlada državom iz bolničkog kreveta

Demanti: Portal Raskrinkavanje.ba je deo ovog teksta označio kao dezinformaciju. Britanski premijer nije bio priključivan na respirator. Analizu i proveru iznetih informacija možete pročitati na portalu Raskrinkavanje.ba.

Britanskom premijeru Borisu Džonsonu, koji je zaražen koroanvirusom, stanje se naglo pogoršalo pa je sinoć primljen u bolnicu.

Kako je javljeno iz njegovog kabineta, on će nastaviti da vodi državu iz bolničkog kreveta.

Džonson je sinoć prebačen u bolnicu iz izolacije u Dauning stritu jer je i dalje imao visoku temperaturu, a lekari su rekli da su mu potrebni dodatni testovi.

Premijer je dobro i danas će proći rutinske testove, ali će nastaviti da vodi Vladu, izjavio je ministar za stambena pitanja Robert Dženrik.

– On će ostati u bolnici koliko je to potrebno, ali čuo sam da je dobro i jedva čekam da se što pre vrati u Broj 10. Ovo nije hitan odlazak u bolnicu i svakako očekujem da se on uskoro vrati – rekao je ministar.

Sinoć su se u medijima pojavile vesti kako je Džonson primljen u bolnicu u teškom stanju i da je priključen na respirator. Mediji su se pozivali na novinsku agenciju RIA i Gardian, koji je objavio da je već spremna njegova zamena. Prema navodima Gardijana, Dominik Rab, prvi sekretar države i ministar spoljnih poslova, spreman je da preuzme funkciju ukoliko to bude potrebno.

Džonson je 27. marta postao prvi lider neke velike sile koji je objavio da je pozitivan na testu za virus korona.

Britanski premijer Boris Džonson zaražen koronavirusom

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

52 Shares
Share via
Copy link