brauhaus-pivo-beer-novi-sad (1)
Foto: Milenko Stanković
Pabovi Top 10

Brauhaus – pivo od kojeg ne boli glava

Brauhaus je craft pivara koja je u Novom Sadu otvorena pre tri meseca. Ukoliko želite da probate  pivo koje se razlikuje od ostalih ovo je pravo mesto za vas.

Craft pivare su male, nezavisne i manufakturne. Vlasnici ove novosadske su Nemci, dva brata, Frenk i Majkl Mej, koja su odlučila da nemačku tradiciju prenesu i kod nas. U Brauhausu se pivo proizvodi po originalnoj recepturi jednog od braće, Majkla Meja. Sastojci su samo hmelj, voda, slad i kvasac. U mešavinu se ne dodaju hemikalije i arome. U proivodnji se ne koriste ni veštački šećeri, pa ovo pivo ne goji. Izdvaja se i po tome što se ne filtrira. Zbog ovoga, preostale belančevine i kvasac daju jedinstven  ukus. Pošto se pivo proizvodi na specifičan način, mutnije je i nije gorko. Možda i najveća prednost Brauhausa je to što posle njega glava ne boli.

U ovoj pivari možete da vidite i proces proizvodnje i da čujete priču o tome kako pivo nastaje. Osim svetlog i tamnog, ovde možete da probate i koktele u kojima je ovo piće jedan od glavnih sastojaka- se on the beer, brauhaus no.1, brauhaus mojito, dirty bastard, blue poison i red dragon.

Uz dobro piće uvek ide i dobra hrana. Brauhaus pivo se služi uz zanimljiva i neobična jela. Ovde možete uživati u ćevapima od divlje svinje, goveđim obrazima, goveđem repu, svinjskom ramenu. Ukoliko ne želite da eksperimentišete uvek možete naručiti biftek, burger, kobasice, rebra, pileće belo meso. U ovoj pivari su i deserti malo drugačiji. Sigurno ćete se vratiti u Brauhaus, ako ne zbog pića, onda zbog čokoladne torte sa filom u kojem je jedan od osnovnih sastojaka tamno pivo.

brauhaus-pivo-beer-novi-sad (2)

Prostor je specifično uređen. Prvo što vam privuče pažnju kada uđete u ovaj lokal je luster koji je napravljen od flaša i deluje veoma zanimljivo. Iznad šanka su ispisani simpatični citati. Kafić ima i baštu u kojoj možete da se opustite i uživate u čaši ili dve piva.  Četvrtkom, petkom, subotom i nedeljom u Brauhausu se organizuju i svirke.

Ko jednom proba ovo pivo, više neće hteti da pije nijedno drugo. Brauhaus na Bulevaru Mihajla Pupina je idealno mesto za sve prave ljubitelje ovog pića.

Luftika
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow