Top 10

Brauhaus – pivo od kojeg ne boli glava

Brauhaus je craft pivara koja je u Novom Sadu otvorena pre tri meseca. Ukoliko želite da probate  pivo koje se razlikuje od ostalih ovo je pravo mesto za vas.

Craft pivare su male, nezavisne i manufakturne. Vlasnici ove novosadske su Nemci, dva brata, Frenk i Majkl Mej, koja su odlučila da nemačku tradiciju prenesu i kod nas. U Brauhausu se pivo proizvodi po originalnoj recepturi jednog od braće, Majkla Meja. Sastojci su samo hmelj, voda, slad i kvasac. U mešavinu se ne dodaju hemikalije i arome. U proivodnji se ne koriste ni veštački šećeri, pa ovo pivo ne goji. Izdvaja se i po tome što se ne filtrira. Zbog ovoga, preostale belančevine i kvasac daju jedinstven  ukus. Pošto se pivo proizvodi na specifičan način, mutnije je i nije gorko. Možda i najveća prednost Brauhausa je to što posle njega glava ne boli.

U ovoj pivari možete da vidite i proces proizvodnje i da čujete priču o tome kako pivo nastaje. Osim svetlog i tamnog, ovde možete da probate i koktele u kojima je ovo piće jedan od glavnih sastojaka- se on the beer, brauhaus no.1, brauhaus mojito, dirty bastard, blue poison i red dragon.

Uz dobro piće uvek ide i dobra hrana. Brauhaus pivo se služi uz zanimljiva i neobična jela. Ovde možete uživati u ćevapima od divlje svinje, goveđim obrazima, goveđem repu, svinjskom ramenu. Ukoliko ne želite da eksperimentišete uvek možete naručiti biftek, burger, kobasice, rebra, pileće belo meso. U ovoj pivari su i deserti malo drugačiji. Sigurno ćete se vratiti u Brauhaus, ako ne zbog pića, onda zbog čokoladne torte sa filom u kojem je jedan od osnovnih sastojaka tamno pivo.

brauhaus-pivo-beer-novi-sad (2)

Prostor je specifično uređen. Prvo što vam privuče pažnju kada uđete u ovaj lokal je luster koji je napravljen od flaša i deluje veoma zanimljivo. Iznad šanka su ispisani simpatični citati. Kafić ima i baštu u kojoj možete da se opustite i uživate u čaši ili dve piva.  Četvrtkom, petkom, subotom i nedeljom u Brauhausu se organizuju i svirke.

Ko jednom proba ovo pivo, više neće hteti da pije nijedno drugo. Brauhaus na Bulevaru Mihajla Pupina je idealno mesto za sve prave ljubitelje ovog pića.

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

209 Shares
209 Shares
Share via
Copy link