Srbija Vesti

Uspeli smo! Sakupljen sav novac za lečenje 6-mesečnog Novosađanina Boška Guglete

boško gugleta
Foto: Privatna arhiva

Porodica 6-mesečnog Novosađanina Boška Guglete, koji boluje od spinale mišićne atrofije (SMA), objavila je na društvenim mrežama da su prikupljena sva neophodna sredstva za lečenje dečaka najskupljim lekom na svetu.

„Nakon tačno 80 dana sakupljanja sredstava za najskuplju terapiju na svetu, objavljujemo da smo uspeli! Naša sreća je ogromna, a zahvalnost večna. Ne postoje reči kojima bismo mogli da opišemo koliku zahvalnost osećamo. Srećni smo i ponosni što je naš dragi dečak ujedinio sve dobre i humane ljude, sve vas koji ste nam ovu radost omogućili“, objavila je dečakova porodica na Instagram profilu „Da i Boško pobedi SMA“.

U dirljivoj objavi porodica se zahvaljuje na svakoj donaciji, poslatoj poruci i pozivu, na svakoj objavi na društvenim mrežama i svakom pomenu Boškovog imena.

„Hvala na svakoj doniranoj stvari, organizovanom bazaru, nagrađivanju, licitacijama, za svaku postavljenu kutiju. Hvala našim malim velikim drugarima iz vrtića, osnovnih i srednjih škola, gimnazijalcima i studentima. Hvala svim kompanijama, svim malim preduzetnicima na svim sjajnim akcijama. Hvala svim medijima i poznatim ličnostima, uz čiju podršku se za Boška čulo širom Srbije i sveta“, naveli su Boškovi roditelji.

„Hvala Boškovom timu, našoj porodici i prijateljima koji su hrabro stajali uz nas, bili naša podrška i oslonac u svim lepim i onim manje lepim trenucima. Hvala svima vama koji ste bili uz nas. Trudićemo se, ali ne verujem da ćemo ikad moći dovoljno da vam se odužimo za sve što ste uradili za nas“, dodali su.

Iako su trenutno najsrećniji na svetu, Boškovi roditelji apeluju da ne zaboravimo i ostale korisnike Fondacije koji se i dalje bore i kojima je pomoć i dalje potrebna.

„Zato vas molimo da i dalje šaljete poruke, organizujete bazare, kačite licitacije i donirate bilo kome od njih. Na kraju, apelujemo na državu da se što pre uvede obećani skrining kako bi deca rođena sa SMA što ranije dobila terapiju koja im je preko potrebna i za njih znači život“, poručili su.

„Od srca želimo da Boško bude poslednje SMA dete za koje smo strepeli da li će se dovoljan broj poruka poslati na vreme“, zaključuju Boškovi roditelji.

Običan narod se bori za „našu decu“, a ti, nulo, samo za svoju!

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


3.4K Shares
3.4K Shares
Share via
Copy link