Magazin

Bolnica u Belgiji napravila paviljon za posetu kućnih ljubimaca njihovim pacijentima

pets
Printscreen

Bolnica Sint-Trujdo u Belgiji proširila je svoje kapacitete izgradivši čitav jedan paviljon u kojem kućni ljubimci mogu da posećuju pacijente koji su na palijativnoj nezi ili imaju oboljenja koja zahtevaju dugotrajni boravak na lečenju.

Cilj je da se poboljša dobrobit pacijenata.

Većina bolnica širom sveta ne dozvoljava posete kućnih ljubimaca zbog higijenskih rizika i rizika od kontaminacije. Godinama unazad pacijenti na dugom lečenju u bolnici Sint-Trujdo, koji su želeli da vide svoje ljubimce, morali su da se sa njima sreću u dvorištu.

Ideja za namenski zatvoreni prostor rodila se u razgovorima pacijenata obolelih od raka sa bolničkim psiholozima, a paviljon koji je odvojen od te ustanove, ali povezan s njom, otvoren je prošlog meseca.

– Za dugotrajne stanovnike bolnice, mentalno blagostanje je veoma važno u oporavku, a ponovno povezivanje sa kućnim ljubimcima stvarno pomaže – rekla je portparolka bolnice Mit Drizen.

Novi prostor, koji je finansirala dobrotvorna organizacija za borbu protiv raka sa 140.000 evra, omogućava pacijentima da se sastaju sa kućnim ljubimcima jedan sat nedeljno. Za sada su dozvoljene samo posete pasa i mačaka piše Tanjug, a prenosi 021.rs.

Kućni ljubimci u Španiji dobili lične karte, priznati kao članovi porodice i bića s pravima

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link