Magazin

„Iz svih ovih nesreća konačno smo shvatili da nije važno samo kako vi vaspitavate vaše dete, već i kako drugi vaspitavaju svoju decu“

tuziteljka-bojana-savovic

Posle majskih tragedija koje su zadesile Srbiju tema vaspitanja dece u fokusu je javnosti.

Kolika je zapravo odgovornost svih nas? Kakve poruke im šaljemo preko medija? Da li kontrolišemo dovoljno šta gledaju na internetu?

To su samo neka od pitanja koja nas muče prethodnih meseci.

U sinoćnoj emisiji Utiska nedelje, tužiteljka Bojana Savović je u nekoliko rečenica objasnila zbog čega ne možemo gledati samo u svoje dvorište i praviti se da svet oko nas ne postoji.

– Ja ne verujem u teoriju da vi možete imati nekakvu mikro zdravu ćeliju bez zdravog društva. Ja mislim da smo se mi svi, zavaravajući se da ne možemo da promenimo društvo, zapravo godinama zavaravali da možemo napraviti svoj idealni mikro-svet, svoju porodicu i prijatelje u njemu.

I da nas ne zanima šta se dešava negde drugde. Što je potpuno nerealno. Ne postoji izolovana ulica, škola, ni kafić gde ćete vi i vaša deca ići. Vi ste deo jednog društva i jedino popravkom celog društva može biti dobro vama kao pojedincu i vašoj porodici.

Mi smo iz svih ovih nesreća konačno shvatili da nije važno samo kako vi vaspitavate vaše dete, važno je i kako drugi vaspitavaju svoju decu.

Nije jedino važno šta ja gledam na televiziji već i šta gledaju drugi oko mene. Mislim da je užasno važno i da shvatimo da bez oporavka društva NEMA boljitka za pojedinca. Ne postoji nekakav izolovani mehur u okviru sveta u kom se sve oko vas raspada – kazala je Bojana Savović.

Dirljive rođendanske poruke Sofiji Negić, ubijenoj učenici škole „Vladislav Ribnikar“

Share via
Copy link